Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce s-a întâmplat în România după ce a fost închisă Valea Oltului. „Capcana” în care au căzut șoferii

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost haos pe DN1, după ce Valea Oltului s-a închis pentru defrișări, pe traseul viitoarei autostrăzi Pitești - Sibiu. Coloanele de mașini s-au întins pe kilometri, în zona stațiunilor montane.  

De marți va fi și mai rău, pentru că TIR-urile vor putea intra pe Valea Prahovei, în zilele de marți, miercuri și joi și în timpul zilei.

Mii de mașini au fost prinse ca într-o capcană în traficul de pe Drumul Național 1, pe ambele sensuri - după ce s-a închis Valea Oltului.

Bărbat: „Nu mai putem, să știți. E o bătaie de joc la adresa noastră. Deci asta cu Valea Oltului a pus capac. Ultimul kilometru l-am făcut în 40 de minute.”

Bărbat: „Apare că e roșu tot drumul. Noaptea am venit pe Valea Oltului, a fost deschis și acum ne-a băgat pe partea asta, aparent a băgat pe toată lumea.”

Citește și
trafic
Românii aflați în vacanță la Sinaia, Bușteni și Predeal vor sta în coloană cu tirurile, după ce Valea Oltului se va închide

Aglomerația a apărut după ce Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că - de marți până joi - ridică restricțiile de tonaj, pe Valea Prahovei până pe 9 august. Unii șoferi de camion au furat startul și au intrat pe DN1, între Predeal și Comarnic, chiar de azi.

Femeie: „De când am plecat de acasă, am întâlnit cred că vreo 5 TIR-uri și le-am depășit bineînțeles că ei merg cu 50 la oră”.

Șoferii parcurg 38 de km, adică distanța dintre Predeal și Comarnic, în aproximativ o oră și 40 de minute.

Între timp, 7 echipe de muncitori retează arborii de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești. Lemne și bolovani cad de pe versanții abrupți pe șoseaua ce șerpuiește pe Valea Oltului.

Premierul Ciolacu a promis că va analiza posibilitatea că o parte a lucrărilor de defrișare să fie realizată noaptea, însă reprezentanții CNAIR spun că acest lucru este imposibil, potrivit protocoalelor silvice.

Ca să atenueze situația, CFR Călători a anunțat că dublează capacitatea celor 7 trenuri care străbat zona închisă circulației rutiere. În plus, pune în circulație patru garnituri suplimentare, dintre care două parcurg întreaga distanță dintre Sibiu și Râmnicu Vâlcea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult