Modifica setarile cookie
Toate categoriile

HALLOWEEN 2020. Cum a apărut și ce semnifică această sărbătoare

HALLOWEEN 2020. Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată în zilele noastre de multe popoare din lumea occidentală, ce s-a răspândit în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii.

Halloween-ul se sărbătorește în fiecare an pe 31 octombrie și este cunoscută ca fiind sărbătoarea tuturor sfinților.

Sărbătoarea cunoscută sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților.

Festivalul Samhain sărbătorește sfârșitul „jumătății luminoase” a anului și începutul „jumătății întunecate” și este, uneori, considerat a fi „Anul Nou Celtic”.

Obiceiuri de Halloween

 

Citește și
Halloween
COVID-19 le fură copiilor bucuria de a colinda de Halloween. Care sunt recomandările medicilor

Printre obiceiurile specifice de Halloween se numără mersul la colindat, costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază şi sculptarea dovlecilor.

Sculptarea dovleacului provine din obiceiul de Ziua Tuturor Sfinţilor de modelare a unor felinare din napi sau dovleci pentru luminarea sufletelor din purgatoriu.

Tradiţia de sculptare a dovlecilor este atestată de la 1837 şi a fost asociată iniţial cu vremea recoltei, nefiind specifică Halloweenului decât după sfârşitul secolului al XIX-lea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult