Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gulașul este vedetă în Sibiu. 15 bucătari și-au pus la încercare talentul pentru a-l găti: „Le dau 10!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Gulașul a fost vedetă sâmbătă în Sibiu, unde 15 bucătari și-au pus la încercare talentul în a găti acest faimos preparat unguresc.

Vizitatorii muzeului în aer liber „Astra'' au fremătat de pe margine cu ochii lipiți de ceaunele clocotite.

Într-o familie din Mureș, gulașul se face cu carne de oaie fiartă la foc mic cel puțin trei ore.

Attila Galfi, din Berghia județul Mureș: „Secretul este că întodeauna îl gustăm mai mulți. Suntem două familii, frați și surori. Toată lumea gustă, toți spun ce să mai punem, avem un ingredient special ce îl folosim și care rar se întâlnește, nu mulți îl folosesc. Merge bine cu gustul de carne de oaie. Ingredientul este cimbrul.” La câteva ceaune distanță dăm de un grup vesel din Sighișoara.

Emese, din Sighișoara: „Gulaș cu fasole, o mâncare ungurească unde e ciolan, carne de vită, fasole, zarzavaturi și mirodenii de toate tipurile. Apoi, numai poftă bună!” Bucătării din Sibiu au încercat să fure supremația secuilor.

Citește și
mancare
Festival unguresc în București: găluște zdrențuite din gulaș, langoși și kurtoș

Concurentă: „Avem un gulaș de vițel cu cipece, sunt niște găluște tradiționale ungurești ce le aplicăm noi aici în rețeta noastră."

Concurent: „Nu e o rețetă anume, aici e despre plăcerea de a face mâncare și de a da gust și savoare mâncării. Ne place să stăm în aer liber și oricum mâncarea gătită la ceaun, la foc de lemne, totdeauna este mai gustoasă.”

Vizitatorii muzeului confirmă această teorie.

Tânără: „Gustos, în primul rând, și e o plăcere să vii aici în muzeul Astra și să admiri ce e aici și, de ce nu, mâncarea conaționalilor."

Bărbat: „Am luat de mai multe feluri și vită și de porc și mixt. E foarte bun. E picant, specific zonei respective. Eu pot să le dau 10!”

În ciuda entuziasului, participanții au încercat să fie cât mai disciplinați.

Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Astra:„Mizăm pe această distanțare fizică, dar rămânem uniți prin cultură. Ceaunele sunt plasate la aproximativ șase metri distanță unul de celălat, pentru a evita crearea unor aglomerări inutile. De altfel, toate echipele au început să prepare de la ore diferite."

O porție de gulaș costă 10 lei, așa că dacă v-am făcut poftă aflați că festivalul ține tot weekendul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult