Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gala portului și muzicii populare românești, la Slănic-Moldova. „Simt că asta este România mea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au fost două zile pline, de sărbătoare, la Slănic-Moldova, unde sezonul turistic a fost deschis cu... Gala portului și muzicii populare românești.

Valea Slănicului a răsunat de muzică și voie bună, iar cei care au ajuns în zonă s-au bucurat de atmosferă, inclusiv... în pași de dans!

Cântăreții au întreţinut atmosfera cu muzică populară, iar turiștii nu au așteptat prea multe invitații ca să se prindă în horă. Femeie: „Sunt moldoveancă din Botoşani şi de aia nu mai pot să mă ţin. Am venit aici numai pentru spectacol.” Bărbat: „Este foarte fain, ne simţim minunat. Îmi plac foarte mult şi simt că asta este România mea.” Tinerii care au urcat pe scenă în port popular specific Văii Trotușului și Slănicului au stârnit admirația publicului. Roberta Raţă: „Începem cu gheata de dans după aia urcăm la fusta aleasă care este din lână de capră şi este făcută cu model floral. Avem ia care este de culoare aurie şi are model de stejar şi ajungem la bundiţă care are modelul văii Trotuşului.” Organizatorii spun că, prin acest eveniment, și-au dorit să atragă turiștii în zonă. Gheorghe Baciu – primar Slănic-Moldova: „Să vadă portul popular, cântul popular. Avem 9 coregrafi din toate zonele ţării noastre, dar şi din Basarabia.” Și hotelierii îi așteaptă pe turiști cu brațele deschise. Reprezentant hotel: „Suntem pregătiţi pentru începerea sezonului de vară. In acest moment avem un grad de ocupare de 45% dar sperăm că în viitorul apropiat gradul de ocupare va creşte odată cu venirea verii.” Odată cu lăsarea întunericului, distracția s-a mutat în restaurante și pensiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult