Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Focul pus de localnici în Delta Dunării s-a extins și a amenințat mai multe localități

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zile grele pentru echipajele de pompieri din Tulcea și din Delta Dunării! Focul pus de localnici pentru a curăța terenurile agricole, dar lăsat necontrolat, s-a extins rapid și a amenințat mai multe localități.

Peste 500 de hectare de stuf s-au aprins în apropierea satului Mineri.

În ultimele două zile, pompierii din Tulcea și din Delta Dunării s-au confruntat cu zeci de incendii de suprafeţe de vegetaţie.

Unul dintre cele mai periculoase a fost la Dunavăţu de Jos și a afectat aproape 1.500 de hectare, iar un altul semnalat zilele trecute la Pătlăgeanca a cuprins şi 6 gospodării. Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi stuf care a afectat aproape 500 de hectare, în apropierea satului Mineri.

Incendiul, cauzat cel mai probabil de utilizarea focului în spaţii deschise, a fost semnalat duminică în jurul orei 15,00 și a fost stins abia spre dimineață. Pentru ca focul să nu ajungă în localitate, militarii au reușit să direcționeze flăcările spre o zona mlăștinoasă.

Citește și
incendiu delta
Delta Dunării, mistuită de incendii puternice, de 3 săptămâni. Flăcările, provocate de localnici

Autoritățile din Delta Dunării susțin că focul este pus de localnici care vor să curețe suprafețele agricole, însă incendiile nu sunt supravegheate. Deși este ilegală această acțiune, până la această oră autoritățile nu au sancționat niciun localnic. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult