Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fermierii polonezi se plâng că cireșele românești, extrem de ieftine, le-au invadat piața. Prețul incredibil cerut de români

Fermierii polonezi se plâng că cireșele românești, mult mai ieftine decât cele locale, le-au invadat piața, în condițiile în care zeci de tiruri din România pot fi văzute în Cracovia. Românii vând cireșele cu echivalentul a 7 lei kilogramul.  

Polonezii se plâng că cireșele din România, mult mai ieftine decât cele din producția proprie, le-au invadat piețele și cer autorităților să ia măsuri, scrie Agrointel.

Presa din Polonia arată că 20-30 de tiruri pline cu cireșe românești au putut fi văzute doar în preajma unei singure piețe en-gros din Cracovia.

Românii cer echivalentul a 7 lei pe kilogramul de cireșe

Pomicultorii cer ajutorul guvernanților, în condițiile în care înghețurile din luna aprilie și grindina le-au distrus mare parte din culturi, motiv pentru care sunt nevoiți să le vândă cu prețuri mari, pentru a-și acoperi pagubele.

În schimb, românii vin în Polonia cu prețuri care variază între 6 zloți (circa 7 lei) și 15 zloți (aproximativ 17 lei) kilogramul de cireșe, în funcție de soi și calitate, pomicultorii polonezi spunând că nu au nicio șansă să concureze cu asemenea prețuri.

Citește și
cirese
Pentru că este supraproducție de cireșe, producătorii nu știu dacă să le vândă scump. Cât costă un kilogram la tarabă

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult