Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomenul rar surprins de un francez. Imaginea spectaculoasă a devenit virală

Un francez a surprins o imagine spectaculoasă, care s-a viralizat rapid pe rețelele de socializare, în timpul unei excursii în circul glaciar Gavarnie, din Munții Pirinei, relatează 20minutes.fr.

Mulți s-au gândit că ar putea fi vorba despre un curcubeu „deformat”. Este însă vorba despre un fenomen rar, de irizare a norilor.

Fenomenul apare la norii stratosferici, alcătuiți din cristale de gheață sau picături de apă. Aceste particule fac ca, uneori, lumina soarelui să fie difractată în cele șapte culori și apare astfel efectul de curcubeu în nori.

Bărbatul a făcut fotografia pe 15 martie, în jurul orei 9:00. A avut noroc, deoarece acest fenomen ține doar câteva minute.

„Am făcut o primă fotografie, apoi am continuat să merg în timp ce mă uitam la acești nori și s-au dezvoltat, formând aceste forme incredibile și luând culori din ce în ce mai intense. Acest fenomen a durat doar 15 minute. Acest fenomen este destul de rar și nu l-am observat niciodată de când fac drumeții. Am avut impresia că experimentez ceva ieșit din comun”, a povestit Georges Jojo el în presa franceză.

Citește și
Al treilea val al pandemiei are urmări dramatice în Europa. Franța ar putea impune noi restricții
Al treilea val al pandemiei are urmări dramatice în Europa. Franța ar putea impune noi restricții

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult