Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomen rar lângă Galați. Ce a apărut pe cer din cauza caniculei. „Sunt pline de astea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe fondul acestor zile fierbinți, un fenomen rar a fost observat lângă orașul Galați. Roiuri de milioane de musculițe asemănătoare țânțarilor se rotesc în aer și se văd pe cer ca niște dâre de fum.  

Biologii spun că aceste insecte sunt inofensive și că, în această perioadă a anului, când este foarte cald, participă la un ritual de împerechere. Musculițele verzui au apărut încă de dimineață în zonele cu multă vegetație, formând fuioare care se roteau în înaltul cerului.

Musculițele verzui au apărut încă de dimineață în zonele cu multă vegetație. Au format fuioare care se roteau în înaltul cerului.  

Bărbat: „Cred că de la căldură sunt, până la urmă. S-au format că au fost ploile astea. Geamurile, tot, sunt pline de astea."

Bărbat: „Cred că de la căldură, altceva nu are ce să fie. Căldura-i mare, 39, 40. Asta e!"

Citește și
cicada
Americanii se pregătesc de confruntarea cu ”Armagedonul cicadelor”, cea mai mare invazie din ultimii zeci de ani

La fel de curioși, biologii au venit să ridice probe pentru a identifica insectele.

La ieșire din Galați spre Bârlad sunt atât de multe musculițe din acestea mici încât, practic, îți intră și în ochi, și în gură.

Larvele acestor insecte au o mare importanță în hrana peștilor. Când formează roiuri aproape compacte, e clar că masculii au început lupta pentru perpetuarea speciei.

Mădălin Șerban, biolog: „Își depun ouăle în zona apelor, larvele se dezvoltă în apă. Și când ajung în perioade de genul acesta, când e foarte cald afară, masculii formează roiuri, așa cum ați văzut, roiuri columnare, care atrag femelele pentru împerechere."

După o zi, femelele vor depune ouă, iar viața acestor insecte își va relua cursul normal. În România sunt peste 120 de specii de chironomide.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult