Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomen bizar în Canada. Un lac întreg s-a umplut cu bile de gheață, care pot ajunge să cântărească zeci de kilograme

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un lac din Canada, lângă cascada Niagara, s-a umplut de bile de gheață. Iar în altă parte a lumii, parcă au înghețat valurile pe un lac din China.

Sunt fenomene spectaculoase, apărute din cauza vântului, și a gerului, care atrag turiștii.

Turiștii vin să admire un spectacol rar al naturii, pe un lac din provincia canadiană Ontario. Bulgării de gheață s-au format datorită valurilor care mișcă - în aceeași direcție, constant - sloiurile desprinse de la mal, explică specialiștii. Și, treptat, bucățile de gheață sunt modelate până devin aproape sferice.

Cum gerul persistă, bilele de gheață se tot măresc și pot ajunge să cântărească zeci de kilograme. Localnicii spun că fenomenul apare uneori in iernile foarte geroase.

 "Împingerea gheții", fenomenul neobișnuit din China

În altă parte a lumii, mai descoperim un fantastic spectacol hibernal.

Citește și
ploaie pesti
Fenomen meteo bizar în lume. Localitatea în care a început să plouă cu pești

Filmate de sus, din dronă, par valuri încremenite de ger, la suprafața unui lac înghețat. De fapt, vântul puternic și ninsorile care au bătut regiunea Xianjing, din nord vestul Chinei, au dus la apriția fenomenului denumit "împingerea gheții".

Fisurile și bucățile de gheață ridicate se întind pe zeci de kilometri, fenomenul rezultând din comprimarea straturilor de gheață pe măsură ce acestea se topesc, explică specialiștii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult