Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Falus de 12 metri, „operă” controversată în Napoli, în culorile curcubeului. ”Eşti un lucru mare”

Un falus de 12 metri stârnește ample controverse în Italia. Este o „operă de artă”, o statuie în culorile curcubeului ridicată de către designerul italian Gaetano Pesce într-una dintre pieţele principale din Napoli.

Așa zisa statuie se intitulează ”Pulcinella” şi este supranumită ”Tu si' 'na cosa grande” (”Eşti un lucru mare”, în dialectul local) - reprezintă costimul stilizat al personajului clasiv napolitan din Commedia dell'Arte într-o formă mai mult decât sugestivă, transmite Reuters, preluat de news.ro.

Opera lui Gaetano Pesce a înlocuit-o pe ”Venus cu cârpe” a lui Michelangelo Pistoletto - o versiune subdimensinoată a unei sculpturi romane clasice, alături de un morman de haine -, expusă în Piazza del Municipio în oraşul Campania.

Alături se află două inimi uriaşe, străpunse de săgeata lui Cupidon. Instalaţia din Napoli este iluminată pe dinăuntru, noaptea.

„După celebra Venus în zdrenţe, numai asta ne lipsea. Cinstit să fiu, este un adevărat simbol falic în toată splendoarea lui”, declară un localnic, Matteo Vasta.

Citește și
sofer
Un bărbat s-a trezit cu 48 de amenzi rutiere dintr-o greșeală. „Săptămâna trecută am primit cinci într-o singură zi”

Gaetano Pesce a murit la New York, în aprilie, la vârsta de 84 de ani.

Opera sa este caracterizată de o folosire inventivă a culorii şi materialelor şi face trimiteri sociopolitice şi la cultura pop.

Primarul din Napoli Gaetano Manfredi a ianugurat miercuri „Pulcinella”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult