Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Epopeea unui card furat în Timiș: hoțul a vrut să-și ia o șaorma, cel care l-a returnat a încercat să facă o plată de 900 $

Caz inedit în Timișoara, unde un tânăr a vrut să-și cumpere o șaorma cu un card pe care l-a furat, după ce îl blocase încercând să scoată cu el bani de la bancomat. Ulterior, cel care l-a returnat a încercat mai întâi să facă o plată de 900 de dolari.

 

Un om al străzii din Timișoara a fost arestat, iar un al doilea bărbat este căutat de polițiști după ce au încercat, pe rând, să se folosească de un card furat de primul, scrie Timiș Online.

Mai întâi, omul străzii, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a furat cardul bancar dintr-o mașină parcată în zona Centrului de Afaceri din Timișoara, în noaptea de 5 spre 6 martie.

S-a dus direct la un bancomat și a încercat să scoată bani de pe card, dar l-a blocat după ce a introdus de trei ori un PIN greșit.

Nu a renunțat însă la card și s-a dus în Complexul Studențesc, unde a încercat să își cumpere o șaorma cu el, dar plata contactless i-a fost refuzată.

Citește și
Fraudă
O nouă metodă de furat bani de pe carduri. Sunt deja zeci de persoane păgubite în România

 

A încercat să facă o plată de 900 de dolari în China înainte de a returna cardul furat către proprietar

 

A fost văzut de un individ care i-a luat cardul, cu intenția de a-l returna proprietarului. Lucru pe care l-a și făcut, nu înainte însă de a încerca, la rândul lui, să facă o plată de 900 de dolari în China, pe platforma Aliexpress.

Și această tranzacție a fost respinsă, iar cardul a ajuns, în cele din urmă, la proprietarul său.

Polițiștii alertați au dat rapid de urma omului străzii, pe care l-au reținut inițial pentru 24 de ore, instanța hotărând ulterior arestarea sa preventivă.

Oamenii legii îl caută însă acum și pe ”bunul samaritean”, care a încercat să facă plata de 900 de dolari înainte de a returna cardul proprietarului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult