Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Două femei au încuiat în toaleta unui avion un bebeluș pentru că plângea. Apoi s-au lăudat pe TikTok că l-au ”educat”

Două pasagere care au încuiat bebelușul unor străini în toaleta avionului pentru că plângea au provocat indignare în China și au declanșat o dezbatere aprinsă cu privire la modul de a gestiona situațiile speciale ale copiilor în spațiile publice.  

Incidentul a devenit viral săptămâna trecută, după ce una dintre cele două femei implicate a postat un videoclip pe rețelele de socializare chineză, care le arăta încuiate într-o toaletă, cu o fetiță care plângea, ce părea să aibă aproximativ un an, scrie CNN.

„Nu te vom lăsa să ieși decât dacă te oprești din plâns”, îi spunea o femeie care stătea pe toaletă copilașului, în timp ce acesta i se zbătea în poală și întindea mâna spre ușă, conform videoclipului postat pe Douyin, versiunea disponibilă în China a TikTok.

În timp ce fetița s-a oprit din plâns, femeia care filma a luat-o și i-a spus: „Dacă faci din nou zgomot, ne vom întoarce la baie”.

Incidentul a avut loc pe 24 august la bordul unui zbor Juneyao Airlines din orașul Guiyang către Shanghai. Bebelușul zbura cu bunicii săi și a plâns fără oprire în timpul zborului de aproape 3 ore, a anunțat compania aeriană într-un comunicat.

Citește și
avion zbor avioane
Ce se întâmplă, de fapt, când avem senzația de „gol în aer”. Explicația senzației de cădere liberă, când suntem în avion

Cele două pasagere au dus copilul la toaletă pentru a-l „educa” cu acordul bunicii, se mai arată în comunicat.

Femeia spune în clip că a luat copilul pentru a asigura celorlalți pasageri un ”zbor odihnitor” 

A doua zi, însă, pe măsură ce criticile s-au înmulțit, compania aeriană și-a cerut scuze pentru incident, condamnând comportamentul celor două pasagere, potrivit publicației de stat Southern Metropolis Daily.

Una dintre femei, care a postat videoclipul online, a spus că intenția ei a fost să asigure un „zbor odihnitor” pentru alți pasageri. Însă postarea ei a întâmpinat rapid reacții, mulți utilizatori ai rețelelor de socializare acuzând-o că este lipsită de inimă și agresează copilul. Videoclipul a fost șters ulterior.

„Adulții în vârstă de 30 de ani pot avea crize emoționale, dar oamenii nu le permit și copiilor mici să le aibă pe ale lor”, spune un comentariu pe platforma chineză Weibo, asemănătoare X, care a strâns mii de aprecieri.

„Toți am fost odată copii... Nu fiți un adult cu sânge rece”, sună un alt comentariu popular.

Mulți alții și-au exprimat îngrijorarea că incidentul poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a copilului.

Dezbatere națională amplă în China despre educația parentală

Mai multe instituții media de stat chineze au intervenit, de asemenea, acuzându-le pe cele două femei de comportament „nepotrivit” și cerând „înțelegere mai mare” din partea publicului față de copiii mici, care nu își pot controla emoțiile.

În ultimii ani, plângerile despre copiii mici care plâng sau se comportă nepotrivit în avioane și trenuri au apărut în mod regulat pe rețelele sociale chineze, mulți acuzând părinții că nu fac suficient pentru a gestiona comportamentul copiilor lor.

Aceste incidente au alimentat o dezbatere continuă despre educația parentală în locuri publice din China, unde guvernul încearcă cu disperare să convingă cuplurile să aibă mai mulți copii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult