Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dolce&Gabbana, criticată după ce a lansat un parfum de lux pentru câini. Cât costă o sticlă

Casa de modă Dolce&Gabbana a lansat un nou parfum pentru câini, criticat însă imediat de susţinătorii drepturilor animalelor, informează AFP.  

„Inspirat de dragostea necondiţionată a lui Domenico Dolce pentru micuţul său câine fidel Fefé, acest delicat amestec fără alcool combină aromele proaspete şi delicate de ylang-ylang, mosc şi lemn de santal", explică site-ul designerilor italieni.

„Un parfum tandru şi încântător, conceput pentru o rutină jucăuşă de frumuseţe", le dă asigurări site-ul celor care doresc să dea 99 de euro pe acest parfum.

La acest preţ cumpărătorii primesc o sticlă de parfum, pe care a fost aplicată o labă de câine placată cu aur de 24 de carate, şi un colier cu un medalion Dolce&Gabbana.

Însă asociaţia internaţională pentru drepturile animalelor PETA consideră că „pulverizarea (câinilor) cu un parfum conceput pentru a plăcea oamenilor, aşa cum este cazul aici, îi poate afecta considerabil".

Citește și
amstaff
O fetiță din Constanța a ajuns la spital după ce a fost muşcată în zona gâtului de un câine pe care a vrut să îl mângâie

Câinii „au sute de milioane de receptori suplimentari în nări şi pot mirosi de 10.000 până la 100.000 de ori mai bine ca oamenii", a declarat pentru AFP fondatoarea PETA, Ingrid Newkirk, într-un comunicat transmis AFP.

Aromele pulverizate pe blana lor „le pot provoca iritaţii şi stres şi pot interfera cu capacitatea lor de a detecta alte mirosuri în mediul lor şi de a comunica cu alte animale pe care le întâlnesc", a adăugat aceasta.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult