Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi elevi de clasa a IX-a de la o școală din Iași cer taxă de protecție de la colegi și profesori și vin cu bâta la ore

Doi elevi de clasa a IX-a de la o școală din județul Iași sunt cercetați penal după ce și-au bătut un coleg, dar au numeroase antecedente de violență. Cei doi cer taxă de protecție de la colegi și profesori și vin cu bâta la școală, scrie presa locală.

Doi copii de clasa a IX-a de la școala profesională din comuna ieșeană Stolniceni Prăjescu sunt anchetați penal după ce și-au bătut un coleg chiar în curtea școlii, dar sunt cunoscuți și pentru actele lor de violență din trecut, inclusiv împotriva profesorilor, scrie Ziarul de Iași.

Totul a ieșit la iveală abia după ce părinții copilului bătut la școală au făcut plângere la poliție.

”La data de 09 noiembrie a.c., polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Ruginoasa au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că fiul acesteia, în vârstă de 15 ani, a anunțat-o că este amenințat de un grup de copii de la școală, din comuna Stolniceni-Prăjescu.

Din cercetări a rezultat că, la data de 08 noiembrie 2023, pe fondul unui conflict mai vechi, doi tineri l-ar fi agresat fizic, în timp ce se aflau în pauză, în incinta unității de învățământ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovirea sau alte violențe”. Cercetările continuă în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, au declarat reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Iași.

Citește și
cutite
Doi elevi, prinşi cu cuţite asupra lor, în curtea unui liceu din Târgovişte. Ce le-au spus jandarmilor veniți la fața locului
Cei doi elevi sunt violenți și față de profesori și distrug mobilierul școlii

Conducerea școlii a încercat să medieze conflictul și să îi tempereze pe cei doi, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Oamenii spun că cei doi elevi se manifestă extrem de violent de mai multe luni, inclusiv față de profesori, și au distrus de mai multe ori mobilierul școlii.

“Unitatea de învățământ a declanșat verificări și, la finalizarea acestora, va transmite Inspectoratului Școlar Județean concluziile și măsurile stabilite. Conducerea școlii a solicitat intervenția instituțiilorabilitate. Lucrătorii Postului de Poliție Stolniceni – Prăjescu realizează cercetări specifice în acest caz”, au transmis și reprezentanții unității de învățământ.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult