Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DIICOT Iași a cerut acceptul judecătorilor să controleze un traficant de droguri care refuza să-și dea jos pantalonii

Procurorii DIICOT Iași au cerut acceptul instanței pentru un control corporal amănunțit asupra unui suspect de trafic de droguri care refuza să fie verificat.

 

DIICOT a solicitat Tribunalului Iași încuviinţarea examinării fizice a unui tânăr cercetat pentru trafic de droguri de mare risc, procedură prevăzută de lege pentru situaţiile în care probele ar putea fi pierdute, alterate ori distruse, afectând desfăşurarea cercetărilor, scrie Ziarul de Iași.

Probele colectate astfel pot fi utilizate în cazul respectiv, dar şi în alte cause, iar aprobarea de către judecător este necesară atunci când suspectul refuză să accepte verificarea.

Judecătorii au aprobat solicitarea DIICOT, iar suspectul a fost astfel controlat amănunțit la Spitalul Sf. Spiridon.

Citește și
justiție
CCR a admis sesizarea ÎCCJ împotriva reducerii vechimii procurorilor DNA şi DIICOT

Examinarea fizică internă a constat în controlarea orificiului rectal şi a cavităţilor toracice şi abdominale, pentru eventualitatea în care suspectul ar fi ascuns astfel probe.

După control, procurorii au propus arestarea preventivă a suspectului, și această solicitare fiind aprobată de instanță.

Individul a mai fost inculpat în 2012 pentru furt calificat, șantaj și amenințare, iar ulterior a amenințat cu moartea martorii din proces.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult