Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deși localurile sunt închise, pescarii nu duc lipsă de comenzi. Vând peștele direct din barcă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei care nu sunt amatori de mici, au ales peștele. Afacerile pescarilor de la Marea Neagră merg bine, deși localurile sunt închise.

Tone de hamsie și stavrid sunt cumpărate de cei care livrează mâncare. Peștele ajunge la București și mai departe, la concurență cu cel de import. Este, spun pescarii, unul dintre rarele momente în care amatorii de mese ușoare se pot bucura de gustul peștelui, de la noi, din Marea Neagră.

Ajunşi la mal, pescarii vând tot ce au prins. Peştele ajunge la proprietarii de cherhanale, care s-au axat pe mâncare comandată, dar şi la restaurantele din Bucureşti, rămase fără marfă din cauza întârzierilor cu care ajunge peştele din import.

Într-un an obişnuit, tot peştele de la Marea Neagră era livrat în preajma zilelor de 1 Mai doar în restaurante, unde cererea era foarte mare. Acum, se pot da comenzi online.

Matei Datcu, administrator restaurant: "De când cu pandemia chiar recomandăm oamenilor să sune să intre să facă online, avem tot felul de modalităţi de a duce peştele noi la ei acasă. Ne-am conforma, avem modalităţi de plată, noi doar ducem peştele şi totul este ok."

Citește și
Hans Kluge
OMS avertizează: Trebuie să ne pregătim pentru al doilea și al treilea val de Covid-19

Nici în pieţe peştele din Marea Neagră nu prinde miezul zilei. Mai ales ca mulţi români au trecut la dietă, după două luni de stat în case.

Carmen Dragoi, administrator magazin: ''Este sezonul hamsiei, în fiecare dimineaţă avem hamsie. Este de Marea Neagră, avem clienţi, clienţii vin în fiecare zi, vor cât mai proaspătă. Preţul variază de la zi la şi ei sunt mulţumiţi că este marfă de la noi, românească."

Înainte de pandemie, mai bine de 70% din peştele care ajungea în magazine era importat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult