Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea făcută de un cuplu pe plajă. Ar putea valora 600.000 de dolari

Un cuplu din India a făcut o descoperire în timpul unei vacanțe în Thailanda care ar putea să le aducă o avere, scrie indiatimes.com.

Veera Juengboon (31 de ani) și soția sa Monruedee (26), se aflau într-o excursie la Phuket, unde își vizitau un prieten. Cei doi ieșiseră la o plimbare pe plajă când le-a atras atenția ceva ce părea o piatră gălbuie. După ce au examinat-o cu atenție aceștia au observat că roca era moale, netedă și lcu textură ceroasă.

Bărbatul și-a dat în cele din urmă seama că este vorba despre "vomă de balenă", cunoscută și sub denumirea de ambră. Acesta a luat bucata de ambră care cântărește aproximativ 15 kg și a dus-o înapoi în camera de hotel pentru studii suplimentare.

Acesta a povestit că a citit recent despre un pescar thailandez care a câștigat 3,2 milioane de dolari de pe urma unei descoperiri similare. În funcție de calitatea ambrei, un kilogram poate ajunge și la 40.000 de dolari.

Având în vedere că bucata pe care o deține are aproximativ 15 kilograme, Juengboon vrea să ceară în jur de 600.000 de dolari în schimbul său. Cuplu a început deja să caute un cumpărător.

Citește și
india
Ce ar fi putut provoca ”boala misterioasă" soldată cu sute de spitalizări în India
De ce este atât de scumpă ambra

 

Valoarea atât de ridicată se explică prin faptul că ambra cenuşie este un ingredient foarte căutat în parfumurile scumpe, deoarece face mirosul să dureze mai mult şi prin aceea că este foarte de greu de găsit.

Deşi este numită de multe ori voma de balenă, există o oarecare dezbatere dacă substanţa ceroasă ar trebui numită astfel.

Oamenii de ştiinţă cred că substanţa este secretată de stomacul balenelor pentru a le ajuta să ţină la un loc obiecte şi resturi alimentare pe care nu le pot digera.

După ce produce suficientă ambră cenuşie, balena regurgitează formaţiunea sau o elimina că pe materiile fecale.

 

Odată ce balenă elimina ambra cenuşie, aceasta pluteşte la suprafaţa oceanului, motiv pentru care mulţi o numesc “aur plutitor”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult