Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperire impresionantă. A fost tradus un manuscris care conține date despre copilăria lui Iisus Hristos

O bucată dintr-un manuscris care datează de peste 1.600 de ani a fost descifrat și identificat ca un document ce conține date despre copilăria lui Iisus Hristos.

Manuscrisul, scris pe un papirus din secoul al IV-lea sau al V-lea, a fost ținut într-o bibliotecă din Hamburg, Germania, timp de decenii, crezându-se că este un document nesemnificativ, scrie New York Post.

Cu toate acestea, doi experți au reușit să-l descifreze și spun că este una dintre cele mai vechi copii ale Evangheliei după Toma.

„Bucata de papirus este de un interes extraordinar”, a spus Lajos Berkes, un lector teolog și unul dintre experții care au reușit să-l descifreze.

„Se credea că este o parte dintr-un document obișnuit, cum ar fi o scrisoare privată sau o listă de cumpărături, pentru că scrisul pare foarte neîngrijit. Prima dată am observat cuvântul Iisus în text. Apoi, comparând cu alte papirusuri digitalizate, l-am descifrat literă cu literă și am realizat că nu este tocmai un document uzual”, a mai spus acesta.

Citește și
charles
Primul portret oficial al regelui Charles realizat după încoronare, vandalizat de activiștii pentru drepturile animalelor

Bucata de papirus conținte 13 rânduri scrise cu litere grecești, ce datează din Egiptul antic, care era o societate creștină la acea vreme.

Manuscrisul descrie începutul poveștii în care Iisus construiește 12 vrăbii din lut, apoi le aduce la viață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult