Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deschiderea noii maternități din Timișoara, amânată după ce s-a descoperit că apa de la robinet are germeni | VIDEO

Deschiderea noii maternități din Timișoara, primul spital de stat construit în ultimii 50 de ani în vestul României, a fost amânată după ce în apa de la robinet au fost descoperiți germeni.  

Deschiderea Maternității Bega, primul spital de stat construit de la zero în ultimii 50 de ani în vestul țării, a fost amânată cu o săptămână, după ce Direcția de Sănătate Publică a descoperit germeni în apa cu care este alimentată noua unitate, scrie Opinia Timișoarei.

”Dintre cei 4 parametri microbiologi analizați (bacterii coliforme, enterococi, E Coli și NTG), doar unul are valori depășite față de valorile maxime admise de legislația în vigoare, și anume parametrul microbiologic NTG (număr total de germeni). Vineri vom avea mai multe amănunte”, au explicat reprezentanții DSP Timiș pentru publicația citată.

Direcția de Sănătate Publică a solicitat să repete probele, ceea ce înseamnă analize de laborator care durează, drept urmare, primele paciente nu vor fi internate de luni, ci începând cu data de 26 august.

Maternitatea Bega a fost deja inaugurată oficial

”În contextul asigurării parametrilor apei furnizate la concentrațiile maxim admise prevăzute în legislația incidentă, Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș a informat conducerea Spitalului Clinic Județean ”Pius Brânzeu” de necesitatea reluării analizelor probelor de apă prelevate de la Clinica de OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE și NEONATOLOGIE din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara. Drept urmare, activitatea medicală, consultațiile și internările vor începe din 26.08.2024”, au transmis oficialii Direcției de Sănătate Publică.

Citește și
bebe
Două familii s-au întâlnit la maternitate, în Ploiești, pentru a face schimb de copii. Bebelușii au fost încurcați la naștere

Noua Maternitate Bega, ridicată în vecinătatea Spitalului Județean Timișoara, a fost inaugurată oficial luni, 12 august, în prezența oficialităților locale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult