Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum va fi omagiat un câine polițist din Coreea de Sud, căzut la datorie

Poliţia sud-coreeană va aduce un omagiu luna viitoare unui câine poliţist, care a murit la datorie, într-o ceremonie neobişnuită pentru o ţară care consumă anual carnea acestor patrupede, relatează miercuri AFP.

Larry, un ciobănesc german în vârstă de 7 ani, se afla în iulie pe urmele unui fugar în munţii din provincia Chungcheong din sudul ţării, când un şarpe veninos l-a muşcat de lăbuţa din spate.

Este vorba de primul câine poliţist "mort în exerciţiul funcţiunii" în Coreea de Sud, notează într-un comunicat Agenţia de poliţie metropolitană din Daegu.

Larry a participat la investigarea a 39 de infracţiuni şi la căutarea a peste 170 persoane dispărute de la intrarea sa în poliţie în 2012.

Anul trecut el a reuşit să găsească corpul unei femei, îngropată la 70 de centimetri sub pământ pe o potecă din pădure, determinând deschiderea unei anchete pentru crimă.

Citește și
victima Husky
Tânără mușcată de față de un câine din rasa Husky. Momentul, surprins de camere. VIDEO

Poliţia, care a organizat deja funeraliile lui Larry, a comandat o placă din bronz în onoarea sa, potrivit Agerpres.

Placa va fi instalată pe peretele sediului regional, în cadrul ceremoniei ce va avea loc în septembrie, a declarat AFP, purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult