Cum se adaptează bucureștenii frigului atunci când ies în oraș. Există proprietari de localuri care se tem de facturi uriașe
Your browser doesn't support HTML5 video.
Iar localurile sunt alese în funcţie de numărul de pături oferite clienţilor şi de puterea instalaţiilor de încălzire.
Geci groase, eventual cu glugă dotată și cu blană, eșarfe, fulare, căciuli, un pulover în plus, ghete de iarnă - iată, mai nou, piesele de rezistență la frig, ale celor care au vrut să se relaxeze sâmbătă seară la terasă, în Centrul Vechi.
Tânără: „Încerc un palton mai gros, ceva mai subțire pe dedesubt, depinde de vreme, mă uit pe vreme înainte să ies afară”.
Cei mai mulți au avut parte de o primire calduroasă. Multe localuri au sisteme de încălzire pentru exterior și le oferă clienților pături.
Tânără: „Dacă merg să mănânc, cu siguranță mă orientez spre un loc unde e mai cald. Nu cred că mă duc dacă nu e încălzit”.
Pentru alții, în schimb, și iarna e ca vara.
Tânăr: „Temperatura nu contează, pentru noi temperatura vine de la sine”.
Există totuși proprietari de localuri care se tem de facturi uriașe la energie electrică și au început să facă economie. Dau mai încet instalațiile de încălzire sau chiar le opresc, dacă au puțini clienți.
Tânără: „Cu siguranță nu cred că ar trebui să facă economie, pentru că nici în meniuri nu se simte neaparat că facem, la rândul nostru, economie”.
Cu economie sau nu, cert este că, pe la terase nu a bătut vântul. Deși la miezul nopții erau 6 grade Celsius.