Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum să eviți ghinionul de marți, 13. Sfaturile ISU Suceava

Pompierii din Suceava au transformat ziua de marți, 13, privită în popor ca o dată cu ghinion, într-o ocazie de a le reaminti oamenilor cum să se protejeze împotriva pericolelor de zi cu zi. Și o fac cu o pisică neagră folosită ca logo.  

ISU Suceava folosește conotația negativă a zilei de marți, 13, pentru a le arăta oamenilor cum să se ferească de ghinionul pericolelor de zi cu zi. Așa au creat pompierii bucovineni un logo cu pisica neagră și au organizat Ziua Porților Deschise.

”Credința populară, prin tradiție, asociază alăturarea datei de 13, la ziua de marți, cu o conotație nefastă, marcată de ghinion. Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei desfășurate la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți, 13 este marcată Ziua Informării Preventive.

Desfășurate sub sloganul Preveniți ghinionul și având ca logo pisica neagră, activitățile ce au loc în această zi urmăresc informarea cât mai facilă și detaliată a cetățeanului, în ceea ce privește modul de comportare în fața riscurilor cotidiene și familiarizarea acestora cu regulile de comportament menite a le proteja viața și bunurile”, au transmis cei de la ISU Bucovina Suceava pe Facebook.

Pentru marcarea acestui eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava organizează, la nivelul județului, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.

Citește și
seif
O familie de români din Italia a fost jefuită chiar de Revelion. Hoții au furat seiful cu bani și bijuterii
Unde poți afla mai multe despre campaniile IGSU

”Astfel, mâine, marți, 13 august, în cadrul „Zilei porților deschise” - subunitățile de pompieri militari din județ îi vor primi în vizită pe toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul misiunilor salvatorilor. Cu această ocazie, participanții vor vedea tehnica utilizată de pompieri în misiunile operative și, totodată, vor fi instruiți privind prevenirea și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.

De asemenea, în fiecare subunitate va fi amenajat un punct de informare preventivă, în care se vor distribui materiale din cadrul campaniilor naționale.

Alte puncte de informare preventivă vor fi activate în locuri cu aglomerări de persoane, respectiv, Shopping City și Iulius Mall, în care se vor distribui materiale din cadrul campaniilor naționale ale IGSU și se vor promova profesia de salvator și activitatea de voluntariat”, mai spune ISU Bucovina Suceava.

Pentru mai multe detalii cu privire la campaniile desfășurate de IGSU, accesați:

- https://www.igsu.ro/Comunitate/CampaniiInformare - https://youtube.com/user/InformarePreventiva - http://pompierisv.ro/Domenii/Inspectie/CampaniiInformare.htm

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult