Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum s-a văzut marșul „Bucharest Pride” 2024. Românii au devenit mai toleranți față de membrii acestei comunități

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de oameni au participat la marșul „Bucharest Pride”. Este a 19-a ediție a evenimentului dedicat comunității LGBT.

Un sondaj recent arată că românii au devenit mai toleranți față de membrii acestei comunități, iar 70% cred că toate familiile ar trebui protejate de lege, inclusiv cele formate din persoane de același sex.

Mii de oameni, îmbrăcați în culorile curcubeului, cu accesorii și cu steaguri în mâini, și-au strigat în stradă drepturile, fără să le fie teamă că vor fi judecați.

Este și dorința multora dintre participanți - ca statul să recunoască parteneriatul civil între persoanele de același sex, așa cum se întâmplă în alte state. De altfel, pentru al doilea an la rând, Bucharest Pride face referire la nevoia urgentă de recunoaștere legală și protecție a tuturor familiilor, după cum arată și sloganul ales în acest an, "Suntem pregătiți".

De la tineri la vârstnici, activiști și susținători, cu toții au vrut să transmită un mesaj puternic de acceptare și egalitate.

Citește și
lgbt
Cel mai important eveniment pentru comunitatea LGBTQIA+. Când și unde va avea loc a 19-a ediție a Bucharest PRIDE

De altfel, un studiu recent realizat de Cult Research, citat de Asociația ACCEPT, arată că românii sunt mai deschiși față de comunitatea LGBT și cred că toate familiile ar trebui protejate.

După ce au mers în marș mai bine de o oră, participanții s-au oprit în Parcul Izvor, acolo unde au avut o petrecere în aer liber.

În paralel, a avut loc și marșul normalității, unde participanții și-au aratat sustinerea pentru familia tradițională.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult