Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum deosebim atitudinea pozitivă toxică de cea sănătoasă

Influencerii și acei guru ai autodezvoltării care au năpădit mediul online propovăduiesc o formă de psihologie pozitivă care poate face mai mult rău decât bine.  

Când ai avut o zi proastă, ba chiar un an prost, ți s-a întâmplat să te îndrepți către prieteni sau familie și să fii întâmpinat cu un „zid” de asigurări sterile de genul „nu există o lume perfectă” sau „totul se întâmplă dintr-un motiv”?

Poate că ai întâlnit un șef care îți taie cheful de a-i vorbi despre o problemă care te frământă de mult timp când vezi pe ușa lui mesajul „Numai vibrații pozitive!”. Sau ai dat peste una dintre nenumăratele cărți de auto-cunoaştere, cursuri și guru de pe TikTok care promit că o viață fericită depinde doar de o afirmație pozitivă.

Este ușor de înțeles de ce e atât de atrăgătoare ideea că poți obține pe cont propriu fericirea și succesul cu o atitudine potrivită. Chiar dacă afirmațiile făcute de influenceri și tot felul de guru par ridicole și exagerate, mulți s-ar putea gândi, în fond: "Ce rău pot să facă?".

Citește mai multe pe spotmedia.ro.

Citește și
Incendii din cauza lumânărilor lăsate nesupravegheate. Din fericire, au fost doar pagube materiale
Incendii din cauza lumânărilor lăsate nesupravegheate. Din fericire, au fost doar pagube materiale

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult