Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au reușit autoritățile să scape de miile de porumbei dintr-un orășel spaniol

Autoritățile din orașul spaniol Cádiz au găsit un plan pentru a scăpa de populația de porumbei în plină expansiune, relocând aproximativ 5.000 de păsări.

Orașul este afectat de mii de păsări și de deșeurile asociate, dar oficialii nu au vrut să-i otrăvească, scrie BBC News.

Astfel, s-a decis capturarea miilor de păsări și relocarea lor la sute de kilometri distanță, „cu speranța că nu se vor mai întoarce niciodată”. Oficialii locali au mai adăugat că este o soluție "mai durabilă".

Consilierul Álvaro de la Fuente a declarat, în presa radicală, că "gestionarea populației de porumbei existenți nu implică eradicarea acestora în mediul urban". În schimb, el a spus că astfel a fost creat un "echilibru" între păsări, oameni și alte specii existente în oraș.

Problema este cât se poate de serioasă și în alte țări. Autorităţile din capitala Columbiei, Bogota, au lansat o campanie menită să îi descurajeze pe turişti să mai hrănească păsările.

Citește și
porumbei, amenda, oradea, hranire, boli, mizerie,
Amenda pe care o riscă cei care hrănesc porumbei. ”Fac mizerie și sunt purtători de boli”

Şi Londra şi Parisul se confruntă cu aceeaşi problemă, însă strategiile folosite acolo au fost altele. Britanicii au adus șoimi care să gonească porumbeii din gări, iar francezii au apelat la metode contraceptive pentru a limita creşterea populaţiei de înaripate.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult