Cum au reușit autoritățile să scape de miile de porumbei dintr-un orășel spaniol
Orașul este afectat de mii de păsări și de deșeurile asociate, dar oficialii nu au vrut să-i otrăvească, scrie BBC News.
Astfel, s-a decis capturarea miilor de păsări și relocarea lor la sute de kilometri distanță, „cu speranța că nu se vor mai întoarce niciodată”. Oficialii locali au mai adăugat că este o soluție "mai durabilă".
Consilierul Álvaro de la Fuente a declarat, în presa radicală, că "gestionarea populației de porumbei existenți nu implică eradicarea acestora în mediul urban". În schimb, el a spus că astfel a fost creat un "echilibru" între păsări, oameni și alte specii existente în oraș.
Problema este cât se poate de serioasă și în alte țări. Autorităţile din capitala Columbiei, Bogota, au lansat o campanie menită să îi descurajeze pe turişti să mai hrănească păsările.
Şi Londra şi Parisul se confruntă cu aceeaşi problemă, însă strategiile folosite acolo au fost altele. Britanicii au adus șoimi care să gonească porumbeii din gări, iar francezii au apelat la metode contraceptive pentru a limita creşterea populaţiei de înaripate.