Modifica setarile cookie
Toate categoriile

10 ani de la "miracolul de pe Hudson". Cuplul care s-a cunoscut în apele îngheţate

Your browser doesn't support HTML5 video.

S-au împlinit zece ani de la "miracolul de pe Hudson". 155 de pasageri și membri ai echipajului, de la bordul unei curse US Airways, au supraviețuit după ce avionul a aterizat de urgență pe apele acestui râu, care trece prin New York.

Avionul pierduse ambele motoare, după ce a lovit un stol de păsări. Dar pilotul Sullenberger sau Sully, cum este cunoscut, a reușit această aterizare cu adevărat miraculoasă.

La doar trei msinute şi jumătate, după ce păsările au lovit avionul şi motoarele au cedat, Boeingul în care erau 155 de pasageri și membri ai echipajului a aterizat pe râul Hudson.

Pam şi Steve au fost la bord. După 10 ani, au revăzut avionul implicat în "miracolul de pe Hudson", aflat acum la muzeul aviaţiei din Carolina. Îşi aduc aminte că s-au întâlnit prima oară când amândoi înotau în apele reci ca gheaţa, purtând vestele de salvare.

"Singurul meu gând era să ne îndepărtăm cât mai repede de avion, ca să nu explodeze sau să se scufunde."

Citește și
tren
Busculada intr-un tunel sub raul Hudson, dupa ce un tren cu 1.200 de pasageri a ramas blocat. Un barbat a fost retinut. VIDEO

După zece ani, Pam încă poartă cu ea, mereu, o fotografie care îi aduce aminte de acele clipe teribile.

"E un pic mototolită după atâta vreme... dar, uite, aici suntem Steve și cu mine în apă."

Pentru a marca primul deceniu de la miracolul de pe Houdson, un grup de pasageri a zburat pe aceasi ruta - de la New York, la Charlotte, în Carolina de Nord. Cu un alt avion, desigur, dar fiecare ocupând aceleaşi locuri, ca acum zece ani.

"La 3.31 PM, momentul exact al impactului de acum zece ani, ne-am adunat cu toții pe culoarul central al avionului și am toastat. Uite că au trecut zece ani! Să trăim!"

La aterizare au fost salutați cu o salvă de tun cu apa, lansată de o autospecială a pompierilor. Iar căpitanul lor, Chesley Sully Sullenberger le-a făcut o surpriză, întâmpinându-i la sosire.

"Am avut 10 ani ca să fiu și mai recunoscător pentru ce am reușit cu toții în acea zi. Ne-am făcut datoria într-un mod extraordinar, dar în circumstanțe care ne-au solicitat pe toți la maxim. Poate că a fost mai bine decât ne-am fi putut aștepta. Așa că avem ce să sărbătorim."

Și Eric a fost pasager al faimoasei curse 1549.

"Cea mai importantă lecție a fost să prețuim prietenia, relația pe care o avem cu cei apropiați. Și, slavă Domnului, după ce s-a întâmplat pe Hudosn, am avut zece ani pe care i-am dedicat, în bună măsură, prieteniei care s-a legat între noi."

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult