Cum a devenit o fermă o atracție turistică. Animalul inedit care atrage zeci de vizitatori în fiecare zi
Cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă, printre fulgii de nea, la ferma din sătucul lituanian a mai venit pe lume un puiuț.
Fermier: „Aceasta alpaca s-a născut la 6 dimineața. Am văzut-o pe mamă pe camerele de supraveghere cum se pregătește de naștere și am sărit imediat din pat. Trebuie să fim atenți, pentru că îndată ce s-a născut, a trebuit să-l uscăm, să-l curățăm și să-l îmbrăcăm. Puii sunt sensibili și pot răci. La urma urmei, s-a născut toamna. Iar noi l-am numit Rytas (n.r. Dimineața)”.
Cum animalele primesc acolo o îngrijire exemplară, familia de alpaca s-a mărit considerabil în acest an. Mai exact, nouă pui au venit pe lume. Fermier: „Cand vine pe lume un pui trebuie sa-l curatam, sa-l uscam imediat cu un prosop și apoi cu un föhn, pentru că temperatura corpului unei alpaca este de 38 sau 39 grade Celsius. Iar aici în grajd abia sunt 10 grade. Este foarte, foarte frig pentru pui. După ce i-am uscat îi și îmbrăcăm. Le punem platonșe căptușite chiar cu lână de alpaca. Așa că o alpaca se încălzește cu ajutor de la o alpaca”. Alpaca trăiește în mod normal în munții Anzi, de-a lungul coastei de vest a Americii de Sud. Cum sunt obișnuite să stea la peste 3.500 de metri altitudine, acestor animale le place în general vremea răcoroasă. Dar asta nu înseamnă că puiuții nu sunt extrem de sensibili. Drept urmare necesită o atentă îngrijire.
Cum numărul vizitatorilor este din ce în ce mai mare, familia din Lituania s-a gândit să le perceapă musafirilor o taxă, de 9 euro pentru adulți și 7 pentru copii. Banii sunt folosiți, bineînțeles, pentru îngrijirea animalelor.