Creatura care a invadat un oraș mlăștinos a băgat localitatea în carantină. Provoacă o boală ce poate fi mortală
Galerie foto
O parte a unui oraș din Florida a fost plasată în carantină din cauza temerilor legate de o epidemie de melci uriași africani.
Oficialii statului doresc să extermine această specie invazivă după ce a fost găsit un asemenea melc în zona Miramar din comitatul Broward, la 32 km nord de Miami.
Melcii uriași africani de uscat pot crește până la 20 de centimetri lungime și sunt purtători de paraziți, inclusiv viermele pulmonar al șobolanului, care se transmite la om și poate provoca meningită, transmite publicația Daily Star.
Drept urmare, oficialii intenționează să acopere o zonă de 5,5 kilometri cu un moluscid pe bază de metaldehidă pentru a ucide toate aceste vietăți.
Locuitorii din Miramar au primit permisiunea de a părăsi zona tratată cu substanțe, dar nu li se va permite să aibă în bagaje niciun fel de produse pe bază de plante care ar putea fi infestate cu ouă de melci.
Alarma a fost dată în zonă după ce una dintre moluștele masive a fost observată în zonă în luna iunie.
„În cadrul carantinei, este ilegal să se scoată din zona delimitată un melc uriaș de uscat african sau un articol reglementat, inclusiv, dar fără a se limita la, plante, părți de plante, plante în sol, sol, deșeuri de grădină, resturi, compost sau materiale de construcție, în interiorul, prin sau din zona de carantină definită fără un acord de conformitate", a anunțat Departamentul pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori din Florida.
Pe lângă faptul că pot provoca meningită, melcii africani uriași pot distruge, de asemenea, suprafețe uriașe de vegetație și pot mânca peste 500 de tipuri de plante.
Creaturile sunt capabile să producă 1.200 de ouă pe an, astfel că autoritățile intenționează să limiteze rapid această problemă.
Melcul uriaș african, originar din estul Africii, a fost descoperit și eradicată pentru prima dată în Florida în 2010, dar un focar apărut un an mai târziu a dus la eforturi de eradicare timp de 10 ani, în comitatul Miami-Dade.
Melcii au fost în cele din urmă stârpiți după un deceniu, cu un cost estimat la 23 de milioane de dolari.170.000 de melci au fost capturați.
Carantina din comitatul Broward este a treia care a fost instituită în Florida în ultimul an.
Comitatul Lee, de pe coasta de vest, a fost introdus în carantină în decembrie, la doar șase luni după măsura similară din comitatul Pasco, la nord de Tampa.