Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Coșmar pentru o femeie care s-a infectat de 8 ori cu Covid-19. Ce s-a întâmplat cu părul ei: ”Îmi cădeau smocuri întregi”

O tânără susține că a rămas fără păr după ce s-a infectat de opt ori cu Covid-19. Femeia se numește Lydia Morley, are 23 de ani și este din Newport, Țara Galilor.

Ea a observat pentru prima dată în noiembrie 2023 că părul ei lung, șaten și des se subția și cădea la duș.

"De fiecare dată când îmi periam părul la duș, îmi cădeau smocuri întregi", a spus Lydia, potrivit Daily Mail.

După ce tatăl ei a observat că a început să îi apară chelia, în luna ianuarie a anului 2024, Lydia și-a făcut o programare la medicul de familie și a fost diagnosticată cu alopecie areata - o boală care apare atunci când sistemul imunitar atacă foliculii de păr, provocând căderea acestora.

Inițial, medicii au pus diagnosticul pe seama stresului, dar Lydia, care susține că este "cea mai puțin stresată persoană din lume", crede acum că alopecia ei ar putea fi cauzată de covidul lung.

Citește și
COVID
Un nou studiu a dezvăluit speciile probabil implicate în declanşarea pandemiei de COVID-19. Ce spun cercetătorii

Femeia afirmă că a suferit opt crize de covid din 2020 și până acum.

"Cred că, după ce a avut-o de atâtea ori, sistemul meu imunitar a fost pur și simplu amortizat și ... amortizat. Am avut covid la sfârșitul lunii noiembrie pentru a opta oară, după care am început să-mi văd părul căzând."

Deși medicii au fost de acord că un ”covid lung” ar putea fi cauza, ei au subliniat că alopecia nu este pe deplin înțeleasă.

"Părul este pierdut deoarece este afectat de inflamație. Cauza acestei inflamații este necunoscută, dar se crede că sistemul imunitar, apărarea naturală care în mod normal protejează organismul de infecții și alte boli, poate ataca părul în creștere. De ce s-ar putea întâmpla acest lucru nu este pe deplin înțeles, și nici nu se știe de ce sunt afectate doar zone localizate și de ce părul crește din nou de obicei." - spun medicii britanici din cadrul NHS.

Lydia: "Medicii au menționat că ar putea fi [covid], dar alopecia este unul dintre acele lucruri despre care nu știu întotdeauna exact cum se produce”.

În cinci luni de la diagnosticare, Lydia și-a pierdut 80% din păr și nu se mai recunoaște în oglindă: "Sunt o persoană foarte sociabilă, iar acest lucru [alopecia] chiar te îndepărtează de tine, pentru că oamenii nu realizează cât de mult din identitatea lor depinde de felul în care arată.

Oamenilor le place să spună că nu le pasă de înfățișare sau de atributele fizice, dar atunci când ți se ia acest lucru, se schimbă cu adevărat modul în care te vezi pe tine însuți.”

Abia atunci când Lydia a decis să se radă pe cap și să chelească complet, și-a văzut încrederea înflorind. "O față plină de machiaj cu un cap chel este un aspect foarte bun pentru o femeie și m-a făcut să mă simt și mai feminină."

De când și-a ras tot părul, Lydia spune că are parte de o regenerare.

"Operațiunea de regenerare este dificilă, deoarece părul nu crește tot în același timp." "Este ciufulit și unele bucăți sunt mai lungi, iar altele mai scurte." "Sunt semne pozitive de creștere și este uimitor să văd că crește din nou și mi-a dat acel plus de perseverență.

Totuși, părul meu ar putea cădea din nou, așa că trebuie să te îndepărtezi de el. Cu toate că este un semn bun să-l văd crescând din nou, nu mă bazez pe asta. În ceea ce privește sprâncenele și genele, încă nu am văzut nici o creștere a lor, dar este doar un joc de așteptare."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult