Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Competiție a artiștilor care își spun poveștile în nisip. „Atingi corzile sensibile”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Desenele cu nisip spun povești minunate și efemere, la un festival din Urali, în Rusia. 8 concurenți și-au demonstrat talentul și sensibilitatea.

O linie desenată în nisip, apoi încă una și încă una, până apare o imagine - o imagine fluidă, care spune mereu o poveste.

E o artă efemeră, care nu durează nici măcar cât o sculptură în nisip. Artistul șterge totul, dintr-o mișcare a palmei și o altă poveste începe.

Alina Hairllina, co-organizator și membru al juriului: „Să spunem că o anume intrigă începe, se dezvoltă personaje și probleme, apoi urmează momentul culminant. Poate că nicio altă artă nu îți permite să desfășori o întreaga intrigă, să atingi corzile sensibile, sufletele tuturor, mai bine ca o poveste animată în nisip.”

Concurenții și-au arătat măiestria și talentul la patru categorii: poveste originală, improvizație pe o temă muzicală surpriză, un scenariu pe tema ecologiei, respectiv „bătălie în nisip".

Citește și
pereti pictati la scoala
Școli din Capitală, înfrumusețate de artiști stradali: ”Într-o prima fază oamenii au fost reticenți”

Proba pe care organizatorii au numit-o astfel presupune, în doar două minute, crearea unui tablou în nisip, cu inserarea în intrigă a două obiecte aparent incompatibile, de exemplu o caractiță și un castel. La această categorie a câştigat o artistă care a reușit să spună o poveste cu o girafă și o mașină.

Alyona Epanchințeva, participantă la festivalul „Animație în nisip”: „Persoana care desenează, nisipul presărat, apoi masa. De fapt, nu masa, masa e doar „șevaletul", ci lumina, lumina care strălucește prin nisip. Aceștia sunt factorii care fac posibilă minunea.”

Animația în nisip este un joc de lumini și umbre. Lumina care trece prin masa de sticlă permite crearea unui desen, a unui model, pentru că locurile unde se presară nisipul sunt opace.

Întregul echipament, masa de sticlă, o cameră video și un proiector, costă 100.000 de ruble. Așa cum pictorul își alege cu atenție vopselurile, aici locul de unde provine nisipul contează, dezvăluie participanții la festival. Sunt importante calitatea și culoarea nisipului.

Vselvod Vahrameev, participant: „Am încercat cu nisip de Cherepoveț, m-am dus noaptea pe plajă ca să nu mă vadă nimeni. Am umplut un săculeț cu vreo cinci kilograme, l-am încălzit și l-am cernut, și așa mi-am pregătit materialul pentru desenul cu nisip. Totuși, pot să spun că prefer nisipul de Sankt Petersburg.”

Artist cu experiență, Veselvod a câștigat marele trofeu, după ce a participat la toate categoriile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult