Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinema pe apă, între morile de vânt, la Sibiu. Festivalul Astra Film a prezentat în avanpremieră două pelicule

Your browser doesn't support HTML5 video.

Organizatorii cunoscutului festival de film documentar Astra Film Festival au vrut să profite de ultimele nopți călduroase din acest sezon și au prezentat în avanpremieră în acest weekend două filme.

Spectatorii cinefili au avut locuri în bărcile care pluteau pe lacul muzeului din pădurea Dumbravă.

Proiecția este practic o invitaţie la festivalul filmului de non-ficțiune care va debuta în octombrie.

Filmul australian "River" arată publicului cum oamenii au alterat cursul fiecărui râu de pe acestă planetă şi consecințele nefaste pentru natură și umanitate. Pelicula, regizată de Jennifer Peedom și Joseph Nizeti, a fost desemnată recent "Cel mai bun documentar internațional", la Florida Film Festival.

Publicul s-a bucurat de vizionare stând comod în bărci, pe apă.

Citește și
sarmale
Festivalul sarmalelor de la Salonta a aduna zeci de mii de pofticioși

Două tinere: „Am venit să vizionăm un film și să vâslim, mai ales că era pe barcă, asta ne-a atras cel mai mult. super tare tot cadrul, noapte, stele, lumini. Foarte fain!"

Bărbat: „Este cel mai bun mod de a vedea acest film, Râul. L-am simțit încercând să stăm efectiv nemișcați, să-l urmărim efectiv cu sufletul la gură."

Tânără: „Este prima dată când particip și mi-a plăcut foarte mult. O experiență unică, merită."

Cea de-a 29-a ediţie a Festivalului Astra Film Sibiu se va desfăşura în perioada 9-16 octombrie, şi va aduce în fata cinefililor şi un impresionant catalog de producţii care pot fi urmărite online.

Dumitru Budrală, directorul „Astra Film Festival”: „Avem peste o sută de filme, peste 100 de vziuni despre lume, atât din România, cât și din străninătate."

Astra Film Festival Sibiu a fost lansat în 1993 şi a ajuns unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa, fiind inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult