Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este “Domnul Moarte”, creatorul scaunului electric folosit recent pentru o execuție

Fred Leuchter Jr. fiul unui fost gardian al penitenciarului din Tennessee este “creatorul” scaunului electric pe care a fost executat, joi seară, Edmund Zagorski. Bărbatul a fost condamnat pentru o dublă crimă executată în anii 80.

 

Supranumit „Domnul Moarte”, Fred a fost expus mediului de detenție de la o vârstă fragedă, tatăl său fiind gardian în cadrul penitenciarului din Tennessee, între anii 40 și 50, scrie Daily Mail.

Ca adolescent, Fred și-a ajutat tatăl să mute scaunul electric, după ce închisoarea a fost relocată, moment care i-a marcat întreaga viață. „L-am ajutat pe tatăl meu să mute scaunul în camion. Acțiunea a avut loc într-o duminică deoarece nu se voia ca evenimentul săd evină subiect de știri. L-am acoperit cu o pânză albă”.

Licențiat în Arte, bărbatul a proiectat un nou model al scaunul electric, după ce a observat că cel vechi nu mai funcționa. Din acest moment, Leuchter a devenit cunoscut ca „Domnul Moarte”.

Citește și
politie
Pedeapsa primită de un hoț care a agresat două polițiste, venite să împiedice jaful

În anul 1988, bărbatul a creat un nou model de scaun, folosind cunoștințele dobândite la facultate. Fred a Leuchter a utilizat lemnul din dispozitivul original. El a înlocuit, de asemenea, electrozii scaunului și vechile curele de piele care leagă prizonierii de scaun, cu unele de nailon cu eliberare rapidă pentru a ajuta gardienii la îndepărtarea cadavrelor după execuții.

Prima persoană care a fost executată pe noul scaun a fost Daryl Holton, în 2007.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult