Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chisălița de dude și vișine și tocanul de oaie, vedetele culinare la o petrecere din Gorj. Cum se prepară

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost petrecere mare într-o comună din Gorj, unde localnicii sunt dornici să primească turiști. Au pus pe foc ceaunele și au gătit bunătăți după rețetele locului. În scurt timp, s-a făcut coadă.

Pentru că s-au bucurat de succes, oamenii fac planuri să deschidă pensiuni sau puncte gastronomice locale. Localnicii din Mușetești au încins o petrecere de pomină în pădure, la marginea satului. Comuna de la poalele munților Parâng, nu departe de Rânca, se bucură de peisaje de vis. Sătenii s-au gândit să le facă celebre, odată cu bucatele tradiționale.

Localnică: "Chisăliță de dude și vișine. Cred că sunt singura care mai face chisăliță în județul Gorj, am rețeta de la bunica mea. Se fierb fructele și se îngroașă cu făină de mălai".

Gospodină: "Avem brânza, amestec cu mirodenii. O punem aici pe plăcințică și acum o modelăm, ia uitați".

Reporter: Cum e?

Citește și
Mucenici
Mucenicii, desertul preferat al primăverii. Cum se prepară mucenicii și cât timp se mănâncă

Turist: "Foarte bună! Gustul, nemaipomenit".

Localnic: "Cea mai bună prăjitură rămâne gogoașa. Savurați cu încredere". După ce mâncarea a fiert în ceaune, s-a făcut repede coadă.

Turist: "Toate ne tentează, așteptăm să gustăm din toate, greu de ales".

Localnic: "Tocan de oaie tradițional, foarte bun".

Șocalnică: "Mălai cu varză. În zona noastră se practică așa ceva".

Primarul comunei spune că în zonă au apărut cateva pensiuni, iar infrastructura a fost modernizată.

Cosmin Băban, primarul comunei Mușetești: "Drumurile sunt foarte bune. În decursul a opt ani de zile am avut 22 de kilometri de asfalt. În comuna Mușetești, toate satele sunt asfaltate. Agroturismul poate fi dezvoltat 100%". Rețetele originale vor fi tipărite, ca să nu se piardă. Iar localnicii sunt sfătuiți să-si transforme casele în puncte gastronomice locale. Planurile de afaceri s-au făcut între o porție de mancare și o un dans.

Ambianță cu horă de mână cu multă lume, la 04.00 și se aude tipa cântând – hai cu danțul, joacă lumea joacă, nimeni nu poate să mă-ntreacă, joacă lumea bine, hai cu danțul iar așa nană vină lângă mine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult