Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Chiar dacă suntem în plină iarnă, temperaturile ridicate opresc sezonul de schi. Unii administratori au anunțat închiderea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă suntem în plină iarnă, temperaturile ridicate opresc sezonul de schi. Administratorii mai multor pârtii, aflate la altitudine joasă, au anunțat deja închiderea lor.

Afectate sunt și pârtiile din zonele înalte, unde din cauza diferențelor mari de temperatură, de la zi la noapte, se formează gheață și se produc accidente.

Pe pârtia de la Sugaș Băi - Covansa s-a schiat doar trei zile în acest sezon. În stațiune a mai rămas zăpadă pentru schi doar pentru 250 de metri, într-o zonă mai ferită de razele soarelui.

Bodor Lorand, administratorul unei pârtii: „A fost un weekend în care a nins, deci zăpadă naturală, peste care am venit cu un strat de zăpadă artificială care nu a rezistat. Eu am sperat că rezistă până în februarie la sfârșit”.

Din cauza temperaturilor ridicate a fost închisă și pârtia de la Valea Mare, aproape de Întorsura Buzăului, iar administratorii pârtiilor din Poiana Brașov încearcă să le țină deschise cu zăpadă adusă din depozitele din pădure. Totuși, zăpada care se topește ziua îngheață peste noapte și apar multe zone periculoase.

Citește și
Azuga
Azuga - bijuteria mai puțin cunoscută de pe Valea Prahovei. Obiective, pârtii de schi și tot ce poți face aici

Femeie: „Peste tot era gheață”.

Nicușor Jinga, salvamont Poiana Brașov: „A devenit o suprafață foarte dură, foarte tare, practic nu îți poți ține echilibrul, nu poți schia în condiții de siguranță. Recomandăm, cel puțin în primele ore ale dimineții, foarte mare atenție și doar pe pârtiile ușoare fiindcă pârtiile înclinate devin adevărate capcane”.

Și la peste 1300 de metri, la Păltiniș, în Sibiu, zăpada rezistă cu greu. În ultima lună, administratorii au cheltuit 30.000 de euro pentru producerea celei artificiale.

Dan Gherman, directorul unui complex de schi: „Ne gândim pentru sezoanele următoare să fim mai pregătiți, să facem grămezi imense de zăpadă pe care să le acoperim pe vară-toamnă, iar la începutul iernii, bineînțeles vor fi pierderi consistente, dar nu vom începe sezonul următor de la zero, vom avea o bază”.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține la fel de caldă până la începutul săptămânii viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult