Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele trei alimente pe care nu trebuie să le consumi la micul dejun. Avertismentul medicului

Un medic a dezvăluit că există trei tipuri populare de alimente pe care nu ar trebui să le consumați la micul dejun, deși sunt foarte strâns asociate cu prima masă a zilei.

Micul dejun este prima și, fără îndoială, cea mai importantă masă a zilei, așa că veți dori să vă asigurați că începeți lucrurile în mod corect.

Se spune că ești ceea ce mănânci, așa că dacă vrei să ai o zi excelentă, atunci un mic dejun bun ar părea o modalitate de a face acest lucru posibil, scrie LadBible.

Ținând cont de acest lucru, ar trebui să știți ce alimente și băuturi să evitați, iar medicul Dan Sullivan le-a spus oamenilor ce să evite atunci când vor să înceapă ziua.

Din nefericire, cele trei alegeri ale sale ar putea fi puțin controversate, deoarece sunt elemente de bază ale multor mic dejunuri din întreaga lume.

Citește și
quinoa
Alimentul care crește masa musculară, te ajută să slăbești și te întinerește. E folosit de astronauții NASA

Lucrul numărul unu de evitat, conform medicului, este sucul de portocale.

Consumul de suc de portocale la micul dejun pare atât de „corect” și adecvat, însă, potrivit doctorului Sullivan, băutura „conține aproape numai zahăr, fără prea multe fibre sau chiar deloc”.

Potrivit Dr. Sullivan, consumul de suc de portocale dimineața, fără să fie însoțit de alimente, ar putea provoca „o creștere bruscă a glicemiei și o scădere la scurt timp după aceea”.

Pe „lista neagră” a medicului se mai află cerealele.

„Majoritatea cerealelor conțin foarte mulți carbohidrați procesați și simpli”, a afirmat Dr. Sullivan pe TikTok.

„Consumul unei cantități mari de carbohidrați fără proteine sau grăsimi adecvate reprezintă o rețetă pentru dezechilibrul zahărului din sânge”, a precizat acesta.

În al treilea și ultimul rând, potrivit Dr. Sullivan, nu este indicat să consumi la micul dejun smoothie de fructe.

Poate că vă gândiți că o grămadă de fructe amestecate ar fi un mod foarte sănătos de a începe ziua, dar medicul a spus că smoothieul de fructe „nu conține proteine și are foarte puține grăsimi”.

Avem nevoie de aceste două lucruri „pentru echilibrarea nivelului de zahăr din sânge”, precum și pentru „stabilizarea energiei și îmbunătățirea funcțiilor creierului”, a subliniat doctorul.

Având în vedere că lista lucrurilor pe care nu ar trebui să le mănânci la micul dejun este destul de clară, probabil că te întrebi ce ar trebui să consumi în schimb.

Având în vedere răspunsurile medicului la sugestiile de mic dejun pe care oamenii le-au făcut în comentarii, acesta pare a fi un mare fan al ouălor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult