Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai mare târg al ursuleților de pluș a avut loc la Moscova. Mii de ursuleți au fost așezați pe rafturi

Mii de ursuleți de toate mărimile și culorile, costumați în super-eroi, în polițiști ori pompieri, au fost așezați pe rafturi, în așteptarea copiilor, dornici să-i ia acasă.

Însă prețurile au fost o provocare pentru mulți părinți. Unele jucării au costat sute de dolari. Mai bine de 500 de meșteri și-au adus creațiile la târgul „Hello Teddy", care se ține in fiecare an, la Moscova.

Svetlana Volina, director al „Hello Teddy": „Fiecare jucărie este unică și fiecare producător are stilul lui de a realiza ursuleții, care nu pot fi confundați între ei. În ciuda unui număr atât de mare de ursuleți expuși aici, este evident că fiecare este unic."

Toate jucăriile sunt lucrate manual, cu migală, iar prețurile diferă în funcție de materialele folosite si dimensiune. Pleacă de la 6 dolari si pot ajunge la 700 de dolari. Iar fiecare jucarie are o istorie. Spre exemplu, creatoarea acestor ursuleți s-a inspirat din basmul cu Peter Pan.

Larisa Perelygina, creatoare de ursuleți de pluș: „Anul acesta va fi aniversarea acestei cărți, scrisă de James Barry: "Călătoriile lui Peter Pan". Așa că am decis să sprijinim comunitatea scriitorilor și pe cei care adoră această poveste, veche de peste o sută de ani. Probabil fiecare copil care crede în miracole și în basme crede în Peter Pan.”

Citește și
targuri craciun
Mai multe orașe din țară și-au deschis oficial târgurile de Crăciun

Câțiva meșteșugari s-au gândit și la cei mari. De exemplu, această artistă face ursuleți decorativi pentru doamnele care iubesc bijutieriile.

Yulia Mavlyutova, artistă: „Mă inspiră femeile frumoase și de succes și realizez astfel de lucrări pentru ele. Sunt absolut convinsă că o femeie de succes și cu încredere în sine își poate permite una pentru colecția ei."

Târgul Hello Teddy se află la a 12-a ediție și este organizat intotdeauna în primul weekend al lunii decembrie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult