Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai mare site de piraterie online din România se închide definitiv

Filelist, cel mai mare site de piraterie online (torrente) din România, se va închide la începutul lui 2024, după 16 ani de funcționare, administratorul spunând că nu mai are timp să se ocupe de platformă.  

Filelist, cel mai mare site de piraterie online din România, se închide definitiv după 16 ani, scrie Ziarul de Iași.

Potrivit anunțului publicat pe prima pagină a platformei, motivul pentru care Filelist se închide nu este unul de natură juridică.

„Nu mai dispun de timpul necesar pentru a mă ocupa de site”, spune administratorul Filelist. Totodată, acesta a menționat că persoana care urma să „moștenească” site-ul ar fi decedat.

Timp de 16 ani Filelist a servit ca principala sursă de conținut piratat. Platforma era privată, iar accesul se făcea doar pe baza invitației.

Citește și
Dragos Bucur
iLikeIT. Dragos Bucur, prins cu o aplicatie de descarcat torrente pe tableta. Ce explicatie a dat
Userii vor mai putea descărca conținut până în ianuarie 2024, când site-ul se va închide definitiv

Utilizatorii puteau găsi mii de gigabiți de jocuri, muzică sau filme pe care le puteau descărca în mod ilegal, acestea fiind în general vândute legal doar în magazinele de specialitate.

Autoritățile din România au pus sechestru pe domeniul.ro al site-ului în 2020, dar la câteva zile trackerul a reapărut în online sub domeniul.io, care este activ și astăzi. Noul domeniu este localizat (dedicat) în zona teritoriilor britanice din Oceanul Indian.

Potrivit administratorului Filelist, userii vor mai putea descărca conținut până în ianuarie 2024, când ”site-ul se va închide definitiv”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult