Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se întâmplă cu faţa ta dacă foloseşti produse cosmetice expirate. „Pielea ei a început să ardă”

Un chirurg plastician a postat pe rețelele sociale imagini cu o pacientă, care și-a ars piela după ce a contractat o infecție bacteriană, pentru că a folosit produse de îngrijire expirate.

. Din acest motiv, medicul a vrut să tragă un semnal de alarmă și să explice cât de important este să verficăm mereu ceea ce cumpărăm și termenul de expirare, potrivit Yahoo News.

Dr. Anthony Youn, chirurg plastician certificat, care își spune @DoctorYoun pe TikTok, a atras atenția asupra situației unei femei care a suferit arsuri grave la nivelul feței.

Medicul a postat mai multe videoclipuri în care le arată oamenilor infecția pe care a făcut-o după ce a folosit pe față creme expirate pentru acnee și puncte negre.

Doctorul a postat videoclipurile femeii în urmă cu trei zile drept un semnal de alarmă pentru milioanele sale de urmăritori.  

Citește și
protectie solara
De ce trebuie să folosim protecție solară când suntem răciți. Reguli de care să ținem cont

El a spus că, după ce și-a pus produsul expirat, pielea ei „a început să ardă, așa că s-a clătit pe față, însă reacțiile adverse nu au încetat să apară”, iar femeia a dezvoltat niște arsuri severe.

Ea a așteptat patru zile înainte de a merge la spital, unde medicii au diagnosticat-o cu o infecție bacteriană care ar fi putut ajunge în sânge, a explicat Dr. Youn.

Din fericire, s-a vindecat complet de infecție, dar doctorul Youn a spus: „Vă rugăm să nu aplicați produse expirate pe față.”

În secțiunea de comentarii a videoclipului, Dr. Youn a explicat de ce produsele expirate pot provoca acest tip de reacție.

„Când produsele expiră, compoziția lor chimică se poate schimba și pot acumula bacterii care pot cauza fel și fel de racții”, a mai precizat medicul.

„Cele mai mari riscuri ale utilizării produselor de îngrijire a pielii expirate includ pierderea eficacității și iritarea din cauza degradării ingredientelor”, a declarat pentru Business Insider Dr. Ivy Lee, un dermatolog certificat care profesează în Los Angeles.

„Există astfel de riscuri și pentru machiajele expirare. Acestea pot înfunda porii și pot contribui la dezvoltarea bacteriilor. Este important să fii atentă la cât timp a stat machiajul tău în sertar, astfel încât să poți evita aceste potențiale pericole pentru sănătate", au mai precizat medicii.

„Pielea ta poate reacționa la ingredientele produselor dacă acestea au ajuns la data de expirare. Acest lucru ar putea duce la roșeață sau iritație. Dacă bacteriile ajung într-un recipient deschis sau pe o perie, acestea se pot înmulți rapid și pot provoca erupții sau alte infecții”, au mai spus medicii dermatologi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult