Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce conține, de fapt, pate-ul de porc. 45% este apă

Ficatul de porc se regăseşte într-o proporţie cuprinsă între 15 şi 47% din compoziţie la produsele analizate de tip "pate de porc" care se regăsesc pe piaţa din România.

Conform unui comunicat remis vineri de Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor - InfoCons, în total au fost analizate 40 de produse de la 14 producători/distribuitori.

"Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne.", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit studiului, din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.

Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari).

Citește și
restaurant hotel
Restaurantul unui hotel din Predeal a fost închis, după ce au fost găsite în bucătărie 30 de kg de alimente expirate

Aditivii alimentari cel mai des utilizaţi sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult