Ce caută românii pe Google înainte de Paște: informații despre vopsirea ouălor și sacrificarea mieilor
Your browser doesn't support HTML5 video.
Un top al celor de la Google arată că în ultima săptămână românii au întrebat pe internet cum se vopsesc ouăle, de ce se sacrifică mieii, ori cum se face pască fără aluat.
Când se vopsesc ouăle de Paște? Când începe școala după Paște? De ce se taie miel de Paște? Iată ce îi frământă pe români, potrivit unui top făcut de cei de la Google în ultimele 7 zile.
De Paște umplem mesele cu mâncare, iar cărţile de bucate sunt înlocuite de videoclipuri în care şefii bucătari explică pas cu pas cum se prepară friptura de miel sau drobul. Poate pentru că a fost frig, au avut căutare şi reţetele pentru salată bouef.
Alex Cirtu, chef: "Dacă până acum primau reţele simple cu ingrediente puţine, de la începutul pandemiei sunt mulţi care lucrează de acasă şi au descoperit gătitul. Au început să prindă teren reţetele foarte lungi".
Oamenii au încercat să descopere din on-line cum să vopsească ouă, cum se decorează cu sclipici sau ce vopseluri sunt potrivite ca să fie folosite şi de copii.
Reporter: Dar de ce oare oamenii nu îşi mai sună părinţii, buncii să-i întrebe cum se fac ouăle cu pătrunjel sau cu foaie de ceapă?
Gabriela Chiorean, communication manager CEE Google: ”Eu personal mi-am sunat mama şi vedem asta şi în căutările Youtube ca se caută destul de mult care sunt reţetele pentru vopseaua cu substanţe naturale”.
Tradiţiile sunt ca o ancoră iar unii oameni vor să ştie nu doar ce trebuie făcut de Paşte, ci şi ce semnificaţie are această sărbătoare, explică sociologii.
Ioan Hosu, sociolog UBB Cluj Napoca: "Internetul vine să suplinească ceea ce familia şi comunitatea nu mai poate oferi. Astăzi vrem să ne reconectăm cu perioada fericită a veitii noastre - mâncarea bunicii, familia şi bucuria reîntâlnirii ţin de un anumit tip de identitatea ori tradiţia asta face".
Pentru că este din nou un Paște atipic iar copiii sunt într-o vacanţă prelungită, oamenii au vrut să afle şi când revin aceştia la şcoală.