Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care sunt alimentele care te ajută să adormi. Au magneziu și produc „hormonul fericirii”

Consumul de ciocolată neagră cu o oră înainte de culcare te poate ajuta să dormi mai bine, potrivit experților de la Bed Kingdom.  

„Consumul de ciocolată neagră cu moderație, cu cel puțin o oră înainte de culcare, poate duce la un somn mai productiv", au declarat experții pentru The Express, citat de Mirror.

Nu numai că ciocolata neagră este plină de „nutrienți perfecți", dar poate crește producția de serotonină, hormonul fericirii care poate face, de asemenea, ca oamenii să se simtă mai relaxați.

Experții au mai spus că și consumul de banane, migdale, nuci sau untul de arahide înainte de culcare pot face, de asemenea, ca somnul să fie mai ușor.

Citește și
p
(P) Când apar puseele de creștere la bebeluși și cum se manifestă

„Consumul de unt de arahide ca parte a unei gustări sănătoase la ore târzii din noapte poate îmbunătăți calitatea somnului, dar și stabiliza nivelul de zahăr din sânge și susține creșterea musculară", au explicat experții Bed Kingdom.

Untul de arahide are, de asemenea, triptofan, care este un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce melatonină - un hormon care îi spune corpului că este gata de culcare - plus serotonină.

Potrivit Healthline, bananele sunt utile pentru somn deoarece au magneziu, care ajută la echilibrarea ceasului intern al organismului și la creșterea producției de melatonină.

Popcornul are, de asemenea, triptofan și îi poate face pe oameni să producă serotonină înainte de culcare.

În cele din urmă, brânza îi poate ajuta pe oameni să se simtă sătui, astfel încât să nu se trezească flămânzi în mijlocul nopții.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult