Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câinii albaștri, fotografiați într-un sat din Rusia. Cum au ajuns așa

O haită de câini albaștri a fost văzută într-un sat din Rusia, iar imaginile au devenit rapid virale pe internet. Blana vopsită a animalelor a suscitat reacții diverse pe social media.

 

Câinii albaștri au fost fotografiați în timp ce se plimbau prin zăpadă în orașul orașului Dzerzhinsk, la 370 de kilometri est de Moscova, relatează The Moscow Times.

Patrupedele s-ar fi murdărit cu vopseaua albastră, pe blană, de la o fabrică abandonată din apropiere, care producea plexiglas și acid cianhidric, arată sursa citată.

O asemenea explicație a fost adoptată de agenția de știri RIA Novosti, care relatează că animalele fără stăpân rătăcesc adesea în apropierea unor fabrici abandonate în căutare de mâncare, și dau acolo de resturi de substanțe periculoase, precum sulfatul de cupru.

Autoritățile locale negociază în prezent cu conducerea companiei Orgsteklo pentru permisiunea de a intra în fabrica închisă, de a prinde câinii și de a afla cum blana lor a ajuns albastră, arată sursa citată.

Citește și
Caine
Câini incinerați printre deșeuri, la un adăpost improvizat din Capitală. Două persoane sunt cercetate

Activiștii pentru drepturile animalelor au spus reprezentanților primăriei că cel mai probabil sănătatea câinilor nu ar fi amenințată.

„La prima vedere, câinii se află într-o stare satisfăcătoare. Mâine, specialiștii vor intra în incinta fabricii de produse chimice și vor găsi și examina animalele", a declarat administrația orașului pentru Interfax.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult