Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Brad de Crăciun din plastic în valoare de peste 80 de mii de euro, în Belgrad. Locuitorii, revoltați

Deşi mai sunt două săptămâni până la Crăciunul pe rit vechi, Moscova e pregătită de sărbătoare. Oraşul e luminat feeric, parcă mai frumos ca niciodată, au spus unanim moscoviţii.

Sârbii, în schimb, au aflat cu stupoare că bradul din plastic înstalat în capitală a costat peste 80 de mii de euro.

Mai mulţi artişti ruşi au primit sarcina să creeze instalaţiile luminoase pentru Crăciun, iar rezultatele i-au impresionat pe moscoviţi. Anul acesta, tema aleasă a fost teatrul. Aşa se face că în marile pieţe din Moscova au apărut structuri luminoase inspirate din arhitectura marilor teatre din Rusia. Un milion de becuri colorate au fost folosite pentru crearea unor pavilioane şi bolte decorative.

Capitala atrage zilele acestea vizitatori din toată Rusia.

Primăria a amenajat un loc special pentru petreceri în aer liber, un patinoar şi o piaţă de Crăciun unde moscoviţii se pot plimba sub o ploaie de luminiţe.

Citește și
craciun
Adevăratele origini ale tradițiilor de Crăciun. Ce semnificație are împodobirea bradului

La Belgrad, în schimb, bucuria sărbătorilor s-a transformat în îndignare. Asta după ce a ieşit la iveală că bradul din plastic înstalat în inima oraşului i-a costat pe contribuabilii sârbi 83 de mii de euro.

Grupările civice implicate în lupta anticorupţie din Serbia spun că bradul de 18 metri e de patru ori mai scump decât cel instalat la Rockefeller Center, în New York.

Edilul Belgradului a declarat că nu ştiut cât a costat bradul, altfel nu ar fi aceptat să-l cumpere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult