Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Belgienii încep anul 2020 cu ședinte de terapie antistres. Ce este inedit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Belgienii au decis să înceapă anul 2020 cu şedinţe de terapie antistres.

Aşa că, tot mai mulţi locuitori ai capitalei Belgiei participă la cursuri de meditaţie sau merg la biserică pentru a asculta concertele de orgă.

Astfel, combinaţia dintre meditaţie şi muzică devine o formă de combatere a stresului sau chiar a insomniei.

Terapia prin sunet este una străveche, cu o tradiție îndelungată în China, Nepal sau India. Practica a fost redescoperită și de occidentali, mai ales că stresul și oboseala îi determină să își regăsească liniștea interioară, iar mulți descoperă armonia de care au nevoie la biserică.

La biserica dominicană din Bruxelles, în fiecare duminică la ora șase seara au loc concerte de orgă, pentru relaxarea audienței.

Citește și
Al Pacino
Al Pacino, mărturii șocante. A avut nevoie de 25 de ani de terapie după filmul „Nașul”

Mark Butaye, stareț al comunității dominicane: „Muzica este frumusețe. Ne ajută să ne autodepășim, să ieșim din noi înșine și să ascultăm ceea ce ne oferă compozitorii."

Un psihiatru italian care lucrează în Belgia confirmă faptul că tot mai mulți oameni simt nevoia de introspecție și caută răspunsuri dincolo de limitele științei.

Roberto Biella, psihiatru: „Este o mare nevoie de spiritualitate. Este o mare nevoie de a merge dincolo de dimensiunea rațională. Am ajuns să ne dăm seama că doar raționalismul și tehnica nu sunt îndeajuns. Așa că este o cerere în creștere de a accesa alte dimensiuni."

Psihiatrul salută inițiativa terapiei prin sunet, pentru a-i face pe oameni să se simtă mai bine, dar atrage atenția că această terapie alternativă nu este întotdeauna răspunsul pentru afecțiunile serioase, pentru că sunt cazuri în care un doctor specialist ar trebui să se ocupe de sănătate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult