Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Artiști din țară și din străinătate s-au întâlnit la Festivalul Romanian Creative Week să compună melodii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nume mari din industria muzicală - soliști, producători și textieri - din țară și din străinătate s-au întâlnit la Iași, la Festivalul Romanian Creative Week, să compună noi melodii, care vor deveni hiturile sezonului.

Luni seară, prima tabără muzicală a avut loc în mai multe studiouri organizate în săli de cursuri din Iași. Și, după ce au exersat, tinerii artiști au urcat pe scenă, să le arate tuturor cât sunt de talentați.

Seara de creație muzicală a început în cinci studiouri organizate pentru Romanian Creative Week în săli ale UMF Iași. Tinerii artiști au încercat să dea tot ce au mai bun pentru a cunoaște succesul cu noile melodii compuse.

Misha Miller, artistă: „Dansăm, ne distrăm, ne simțim bine la Iași. Este un camp la care ne întâlnim artişti, producători, ne cunoaştem și facem muzică.”

Mark Stam, artist: „Încercăm să experimentăm pe ritm de ragaetton, facem ceva într-o stilistică de dragoste și începem sa înregistrăm. Scopul pentru toate zilele acestea este să strângem o serie de piese puternice, atât ca vibe, cât și mesaj.”

Citește și
street food festival, oradea
Street Food Festival, luat cu asalt de orădeni. Ce preparate speciale au fost incluse în meniu

După ce au compus și exersat împreună, toți artiștii s-au întâlnit într-o cafenea din oraș. Acolo au cântat melodii cunoscute, dar le-au arătat ascultătorilor și ce au compus cu câteva ore mai devreme.

Vlad Cireșan, artist: „Se numește Musicalling și este un search de talente. Am venit sa ascult muzică și să-mi dau seama de ce e posibil să urmeze să se lanseze pe piață.”

Cătălin Muraru, fondator casă de discuri: „Sunt tineri foarte talentați care trimit demo la noi și îi invităm să cânte pe scenă pentru că ăsta e scopul Romanian Creative Week, de a-i întâlni cu artişti mai experimentaţi, de la care au de învățat, cu care pot să compună o piesă împreună.”

Renato Marquez, producător belgian: „Este minunat, sunt foarte multe talente. Artiştii cântă și sună foarte bine. Suntem aici pentru schimb cultural, lucrăm împreună cu producători români, hai să vedem ce se întâmplă.”

Piesele pe care tinerii artişti le vor compune, vor fi lansate chiar în acest sezon. La tabăra de anul trecut au fost create melodii care au strâns sute de mii de vizualizări online.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult