Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Apa menajeră este un ingredient pentru berea artizanală din San Francisco. „Nu există limite”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Orașul San Francisco e faimos pentru casele colorate, legendarul pod Golden Gate, dar și pentru unele dintre cele mai interesante idei de afaceri.

De exemplu, o berărie locală artizanală a reușit să facă furori pe rețelele sociale cu o băutură.

Proprietarul a anunțat că va include în rețetă un ingredient banal, dar neașteptat: apa menajeră reciclată. Iar motivul are de-a face în special cu seceta care a afectat în ultimii ani coasta de Vest a Statelor Unite.

În urmă cu 20 de ani, Chris a reușit să-și îndeplinească visul de-o viață și să pună pe picioare o mică afacere, o fabrică de bere artizanală.

Chris Garrett, manager „Devil's Canyon Brewing Company": „Relația mea cu berea este, de fapt, o pasiune pentru creație, este ceva tangibil. E ceva ce poți atinge, ceva ce poți vedea, miroși. Pot să-ți văd reacțiile”.

Citește și
Thierry Baudet
Un politician olandez a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap cu o sticlă de bere. VIDEO

Antreprenorul din San Francisco deține o firmă cu doar 13 angajați. Drept urmare, nu-i de mirare că a rămas mască în momentul în care șeful unei mari companii care reciclează apa menajeră a venit la el cu o propunere neașteptată.

Chris Garrett, manager „Devil's Canyon Brewing Company”: „Ceea ce a făcut a fost să pună sisteme de filtrare în zgârie-nori. Strânge toată apa menajeră de la dușuri și de la chiuvete și o filtrează. A venit la noi și ne-a spus că vrea să facă bere cu ea, iar eu am spus, <

Nu a durat mult până când au apărut și primele butoaie cu bere produsă cu apa menajeră.

De altfel, același proces de purificare e folosit pentru a produce apă de băut pe Stația Spațială Internațională sau în baze militare din locuri izolate.

Chris Garrett, manager „Devil's Canyon Brewing Company”: „Nu există limite. Putem sta de vorbă toată ziua despre diverse industrii, ciocolată, orice. Toate folosesc foarte multă apă care se duce pe apa sâmbetei”.

Pentru a obține o bere de calitate superioară, producătorii au respectat cu sfințenie rețeta specialiștilor berari din orașul german Koln, faimos pentru sortimentul local, numit Kolsch.

Oricât de bună ar fi, berea nu a ajuns încă pe piață. Cel mai probabil pentru că trebuie schimbate standardele care vizează utilizarea apei menajere. Cu toate astea, băutura specială a atras deja o mulțime de curioși care spun că vor neapărat să o deguste.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult