Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Adăposturile de animale sunt pline în acest sezon. Recomandarea angajaților

Your browser doesn't support HTML5 video.

Odată cu sezonul rece a crescut şi numărul sesizărilor legate de câinii abandonaţi pe străzi, iar pentru mulţi dintre ei, anotimpul geros poate fi fatal.

În Sibiu, adăposturile de animale sunt pline, iar de cele mai multe ori aici ajung căţeluşii de doar câteva zile găsiţi pe câmp sau aruncaţi.

Iar oamenii care îşi doresc un animal de companie sunt încurajaţi să adopte unul.

Aceşti pui au venit pe lume direct în stradă şi nu ştie nimeni cine e stăpânul. Ca ei sunt alţi zeci de câini abandonaţi în plină iarnă. Doar în ultimele săptămâni, peste 65 de animale au ajuns în grijă unor oameni cu suflet.

Adăpostul privat din Sibiu este plin acum: 200 de câini sunt în grija celor de aici. Adina Durcău, angajată adăpost: "O mămică şi 5 puiuţi care dacă mămica ar fi fost castrată, ar fi fost mult mai bine. Nu ajungea în stradă. de aceea a şi fost aruncată, a fost gestantă şi nu mai aveau nevoie de puiuţi. Au renunţat la căţeluşă, a fătat pe stradă."

Citește și
câini decedați Prejmer
Zeci de câini morți descoperiți într-un adăpost, în Brașov: ”Zici că eşti la Holocaust”

În ciuda greutăţilor şi a ignoranţei oamenilor, salvatorii necuvântătorelor îşi păstrează optimismul. Andreea Roseti, coordonatorul Asociaţiei Animal Life: "Singura şi unica soluţie este aplicarea legii. Dacă avem o lege care obliga castrarea la absolut toți câinii fără pedigree, ar trebui verificată. Momentan nu o verifică nimeni şi asta este şi problema, de aceea nu se respectă. Noi oferim campanii gratuite. Oferim castrări gratuite pentru câinii cu stăpâni."

Iar cei care doresc pot da o mână de ajutor, fie prin adopţia unui căţel, fie prin donarea de mâncare şi bani pentru adăpost, dar şi prin voluntariat. Cei care au posibilitate pot redirecţiona 2 la sută din impozitul pe venit.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult