Zeci de câini morți descoperiți într-un adăpost, în Brașov: ”Zici că eşti la Holocaust”

Ultima actualizare: 18-01-2019 15:06

Soarta câinilor abandonaţi pe străzi în România este dureroasă!

 

Mulţi mor de foame şi de frig ori loviţi de maşini şi, cu toate că există o lege, nimeni nu da amenzi pentru că în curţi sunt animale nesterilizate, care se înmulţesc şi sporesc numărul maidanezilor de pripas.

În Sibiu, de pildă, adăposturile de animale sunt arhipline, iar de cele mai multe ori aici ajung şi căţeluşi de doar câteva zile găsiţi pe câmp sau aruncaţi.

Cine doreşte un animal de companie, este încurajat să adopte unul!

Zeci de câini morţi şi alţi câţiva care abia mai răsuflau au fost găsiţi înăuntru, după ce stăpânii lor nu au mai primit nicio veste de la bărbatul care trebuia să aibă grijă de patrupede.

La faţa locului au ajuns voluntari de la asociaţiile de protecţia animalelor, poliţişti criminalişti şi inspectori sanitar-veterinari, care încearcă să lămurească ce s-a întâmplat acolo.

”Doamne fereşte! Ce-i aici eu un masacru, sunt câini morţi peste tot, nu poţi să respiri”, este reacția celor care au ajuns la fața locului.

Într-o clădire cu două etaje trebuiau să trăiască în bunăstare zeci de câini. Proprietarii lor au plecat în străinătate şi şi-au lăsat patrupedele în grija unui individ, căruia îi trimiteau bani lunar. Adăpostul, deşi neautorizat, primea sponsorizări de mii de lire de la mai multe asociaţii de protecţie a animalelor din Anglia, susţin voluntarii.

Voluntarii au ajuns la Prejmer la îndemnul stăpânilor câinilor, care nu au mai reuşit să ia legătura cu administratorul adăpostului. Bărbatul nu mai răspunde la telefon şi este de negăsit.

”Aşa ceva n-am văzut în viaţa mea, zici că eşti la Holocaust, nu înţeleg de ce i-a lăsat să moară în chinuri”, spune un voluntar.

Revoltaţi, oamenii au anunţat poliţia şi Direcţia Sanitar Veterinară din Braşov.

Aproape o sută de câini au fost găsiţi morţi. Doar 18 animale au supravieţuit chinului şi au fost preluate de voluntari şi duse la un cabinet veterinar.

Poliţia îl caută pe proprietarul adăpostului ilegal, care va fi cercetat pentru cruzime faţă de animale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO