Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A intrat la facultate înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și a obținut diploma de master la 105 ani

Virginiei Hislop i-a luat 83 de ani pentru a obține diploma de master de la Universitatea Stanford. Acum, la 105 de ani, a absolvit în sfârșit facultatea, scrie The Guardian.

„Doamne, am așteptat mult timp pentru asta”, a spus ea, pășind pe scenă duminică pentru a-și primi diploma. A fost încurajată de familia ei, de nepoți și de studenții promoției 2024.

Daniel Schwartz, decanul Școlii de Educație din cadrul Universității Stanford, și-a amintit cum îi era teamă să nu îi dea lacrimile când a prezentat-o pe scenă pe Hislop.

„Până să ajung la partea lacrimogenă, publicul a izbucnit în urale și a aplaudat în picioare”, a povestit Schwartz. „Virginia și-a făcut studiile la o vârstă fragedă, dar nu și-a primit diploma. Este o oportunitate grozavă de a reveni și de a sărbători o viață dedicată educației.”

Hislop a trebuit să își abandoneze studiile la Stanford la începutul anului 1941, atunci când logodnicul ei, George, a fost chemat la armată pentru a participa la al Doilea Război Mondial. În imposibilitatea de a-și finaliza lucrarea de diplomă, Hislop s-a mutat ulterior la Washington ca să își crească familia.

Când ginerele ei a contactat universitatea, însă, el a descoperit că dizertația finală nu mai era obligatorie pentru a obține diploma. Hislop putea să absolve universitatea la zeci de ani după ce a început-o.

„Am făcut munca asta timp de ani de zile și este frumos să fiu recunoscută”, a spus ea pentru site-ul universității.

Călătoria educațională a lui Hislop la Stanford a început în 1936, când s-a înscris pentru a obține diploma de licență. Câțiva ani mai târziu, și-a atins obiectivul și a trecut imediat la masterat, împinsă de ambiția de a preda după terminarea universității.

În 1941, Hislop, ca multe alte femei din SUA, a fost forțată să renunțe la carieră pentru a se putea concentra pe viața de familie în sprijinul soțului ei și al mișcării de mobilizare pentru război. La vremea aceea, eforturile făcute pentru sprijinirea vieții de familie erau considerate sacrificiul suprem în America, iar Hislop a plecat de la Stanford, s-a căsătorit cu George înainte ca acesta să fie trimis pe front și au petrecut luna de miere în Oklahoma, în apropiere de baza militară unde își făcea serviciul militar George.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult