Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A descoperit că are cancer după un implant contraceptiv: „Am fost îngrozită”

O femeie în vârstă de 25 de ani din Marea Britanie a povestit cum a descoperit că are cancer din cauza unui implant contraceptiv.

Amy Boyle și-ar fi implantat obiectul, după ce a rămas însărcinată la vârsta de 17 ani, informează The Sun. Boyle a povestit că nu a fost avertizată că ar putea face cancer după acest implant. Aceasta a fost diagnosticată cu cancer la sân în stadiu avansat, după ce a descoperit o umflătură la unul dintre sâni. „Sunt convinsă că a fost din cauza implantului. Nu vreau să sperii tinerele, dar vreau să le avertizez să-și facă controale ale sânilor și să fie conștiente de faptul că aceste contraceptive care conțin hormoni pot crește riscul de a dezvolta cancer la sân. Îmi doresc să nu fi făcut acest implant. Mi-a ruinat viața. Am descoperit ceva ciudat la sânul stâng, în timp ce ridicam brațul. Când m-am uitat mai bine, era o umflătură de dimensiunea unei mingi de golf. Am fost îngrozită. Am simțit umflătura de acum cinci ani, însă doctorul mi-a spus că era doar un chist și că nu trebuie să îmi fac griji. Tumora pe care o aveam, conținea estrogen și hormoni, fiind un semn clar că implantul a cauzat asta”, a spus Amy.

În urma aflării diagnosticului, femeia a început să ia un tratament special și să facă ședințe de chimioterapie. Un studiu realizat de mai mulți cercetători britanici a dezvăluit faptul că un asemenea implant poate crește semnificativ riscul de a dezvolta cancer.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și
sutien
Cercetatori americani: Purtatul sutienului cu suport metalic NU favorizeaza aparitia cancerului

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult